RATKO KOVAČIĆ Sportaši s invaliditetom neće iznevjeriti očekivanja

Pred nama je novi veliki izazov, u kolovozu nas očekuju Paraolimpijske igre u Tokiju i uvjeren sam da ćemo, uz marljivi rad i trud, i u dalekom Japanu pisati nove stranice povijesti sporta, poručio je predsjednik HPO-a

 

Hrvatski sportaši s invaliditetom i protekle godine ostvarili su niz sjajnih rezultata osvojivši čak 412 medalja pri čemu 45 na svjetskim i europskim prvenstvima i kupovima.

- Hrvatski sportaši s invaliditetom ostvarili su vrhunske rezultate pobrinuvši se da nijedan dan u 2019. godini ne prođe bez medalja. Naime, osvojili su čak 412 medalja i to 187 zlatnih, 130 srebrnih i 95 brončanih - istaknuo je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratko Kovačić na svečanom proglašenju najuspješnijih sportaša s invaliditetom za 2019.

- Ukupno 45 medalja osvojili smo na svjetskim i europskim prvenstvima i kupovima, a oborena su dva svjetska i tri europska rekorda - dodao je.

Kovačić, koji je u lipnju 2017. izabran i za predsjednika Europskih paraolimpijskih odbora (EPC) je ovu večer posvetio sportašima.

- Ovu večer posvećujemo našim sportašima i najtoplije im zahvaljujemo na svakom od brojnih čarobnih trenutaka koje su nam omogućili - kazao je Kovačić osvrnuvši se na glavno natjecanje koje slijedi ove godine.

- Pred nama je novi veliki izazov, u kolovozu nas očekuju Paraolimpijske igre u Tokiju i uvjeren sam da ćemo, uz marljivi rad i trud, i u dalekom Japanu pisati nove stranice povijesti sporta. Budite i dalje uz nas, i podržavajte nas u izgradnji boljeg društva. Sportaši s invaliditetom neće iznevjeriti očekivanja - poručio je predsjednik HPO-a.

Za sada je šest sigurnih putnika u Tokyo (plivač Dino Sinovčić, taekwondaš Ivan Mikulić te atletičari Ivan Katanušić, Miljenko Vučić, Mikela Ristoski i Matija Sloup), no Kovačić se nada kako će Hrvatska imati više od 20 predstavnika.

Hrvatski sportaši su do sada na ljetnim paraolimpijskim igrama osvojili 19 medalja, najviše u Rio de Janeiru (2016) i Londonu (2012), po pet.

- Ja sam uvijek optimist, ali treba biti objektivan. Možemo očekivati da bi desetak sportaša bilo u krugu onih koji bi možda mogli do medalje, ali teško je išta predvidjeti. Nadam se da ćemo ostvari rezultata koji smo imali u Rio de Janeiru.

Hina

 

Povezane vijesti