TOKYO 2020 Slogan Paraolimpijskih igara je 'Ujedinjeni osjećajem'

Odbor kojeg su činili bivši sportaši i drugi sportski radnici izabrao je taj slogan u nadi da će potaknuti ljude različitog podrijetla da prihvate jedni druge i da se povežu putem emocija

 

Slogan Olimpijskih i Paraolimpijskih igara koje se ovo ljeto održavaju u Tokiju bit će 'Ujedinjeni osjećajem', objavio je u ponedjeljak organizacijski odbor.

Odbor kojeg su činili bivši sportaši i drugi sportski radnici izabrao je taj slogan u nadi da će potaknuti ljude različitog podrijetla da prihvate jedni druge i da se povežu putem emocija, stoji u priopćenju organizacijskog odbora. 

Deseta tenisačica svijeta Naomi Osaka, koja je rođena u Japanu od majke Japanke i oca Haićanina, ali je živjela u SAD-u, predstavila je slogan u posebnom video spotu. 

- Svi smo različiti, a onda opet isti - govori Osaka u videospotu koji je prikazuje kako ulazi na novi Nacionalni stadion okružena različitim navijačima.

Ljetne olimpijske igre u Tokiju, 32. po redu, održavat će se od 24. srpnja do 9. kolovoza. To je drugi put da je Tokio domaćin Olimpijskih igara nakon 1964. i četvrti puta da se igre organiziraju u Japanu nakon Zimskih olimpijskih igara 1972. u Sapporu i 1998. u Naganu. 

Oko 10.000 sportaša iz više od 200 zemalja natjecat će se u rekordna 33 sporta na Olimpijskim igrama koje se održavaju od 24. srpnja do 9. kolovoza.  Nakon 2008. godine na Igre se vraćaju bejzbol i softball, a po prvi put će biti održana natjecanja u karateu, sportskom penjanju, surfanju, skateboardu te u sklopu košarkih natjecanja basket 3x3 i u sklopu biciklizma madison i freestyle BMX. Mješovite muško-ženske kategorije su uvedene u atletici, plivanju, stolnom tenisu, streljaštvu, triatlonu i judou.

Hina

 

Povezane vijesti