NASTAVAK PROJEKTA Audiodeskripcija za slijepe i slabovidne na derbiju Dinamo - Rijeka

Ovim putem pozivamo i druge hrvatske klubove da kroz audio deskripciju omoguće svojim slijepim i slabovidnim navijačima drugačiji doživljaj utakmica na stadionu, rekli su iz Dinama

 

Na derbiju Dinamo - Rijeka u kojem su Plavi uvjerljivo slavili 4:0, održana je i prva audio deskripcija u 2020. godini.

Članovi Udruge slijepih Zagreb sa zanimanjem su i ovoga puta pratili prijenos utakmice, a već od prve sekunde i pogotka kapetana Arijana Ademija u 24. sekundi susreta bilo je jasno da nas očekuje iznimno napet i zanimljiv derbi na Maksimiru. Završnica utakmice i tri pogotka Dinama to su i potvrdili. Uzbuđenja nije nedostajalo niti među navijačima koji godinama prate svoj klub, ali niti kod komentatora i naratora koji su do zadnjeg detalja marljivo prenosili zanimljivu utakmicu, događanja na travnjaku, ambijent i narativni opis scena na stadionu slijepim i slabovidnim navijačima.

Za audio deskripciju ovoga su puta bili zaduženi Igor Gabor, profesor sociologije i autor više desetaka tisuća TV kviz pitanja iz raznih područja, koji je s nama kao narator od početka projekta 2017. godine i koji je do sada odradio preko 20 prijenosa utakmica za slijepe navijače te radijski reporter Sandro Ruotolo koji također ima iskustva u ovom projektu i često je sukomentator na stadionu Maksimir.

- Ovim putem pozivamo i druge hrvatske klubove da kroz audio deskripciju omoguće svojim slijepim i slabovidnim navijačima drugačiji doživljaj utakmica na stadionu s ciljem integacije osoba s invaliditetom u nogomet.

- Zahvaljujemo našim komentatorima na suradnji u projektu s kojim nastavljamo dalje i ovu četvrtu godinu u nizu, kao i Hrvatskom radiju i radijskim komentatorima na podršci u audio deskripciji utakmica - poručili su iz Dinama.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti