ŠPANJOLSKA Sjajni paraolimpijac Bruno Bošnjak na Svjetskom kupu banked slaloma osvojio zlato

Ovako položena staza bez velike strmine, koja nije iziskivala mnogo tehničkog umjeća, nije mi doista odgovarala iako sam na kraju bio prvi. Sve u svemu, odlično se osjećam i sretan sam što sam ponovno na pobjedničkom postolju, rekao je Bruno

 

Na utrci Svjetskog kupa  banked slaloma, koja je održana u španjolskoj La Molini, hrvatski paraolimpijac Bruno Bošnjak osvojio je zlatno odličje. Bruno je po izuzetno lošem vremenu odličnom vožnjom došao do svog prvog postolja nakon dvomjesečne stanke uzrokovane ozljedom ligamenata gležnja.

Drugo mjesto zauzeo je Austrijanac Rene Ekard, dok je treći na postolju bio Španjolac Vic Gonzalez.  

- Ovako položena staza bez velike strmine, koja nije iziskivala mnogo tehničkog umjeća, nije mi doista odgovarala iako sam na kraju bio prvi. Sve u svemu, odlično se osjećam i sretan sam što sam ponovno na pobjedničkom postolju. U konkurenciju su se uvrstili i oni koji nemaju takvih spretnosti da salavladavaju brze i strme staze, a ova to zasigurno nije bila ona na kojoj uživam voziti - izjavio je Bruno Bošnjak.

Osvajač prvog hrvatskog zimskog paraolimpijskog odličja ostaje u La Molini još tri dana koje će iskoristiti za treninge za nastup na završnici Svjetskog kupa koja se održava u Norveškom Hajfelldu  od 10. do 12. ožujka.  Bruno Bošnjak nastupit će u jednoj utrci banked slaloma i dvije utrke Snowboard Crossa.

Darko Matić / HPO