ŠPANJOLSKA Veliki uspjeh Helene Dretar Karić na Otvorenom prvenstvu stolnotenisača s invaliditetom

Sve što sam dogovorila sa svojim trenerom Krešom Kovačem uspjela sam i ostvariti te u srazu s ostale dvije suparnice zabilježiti tri pobjede i osvojiti nove bodove koje su me učvrstile na desetom mjestu svjetske rang liste kategorije 3.  Vjerujem da će na kraju ožujka to biti dostatno da i ja nastupim u Japanu, izjavila je naša paraolimpijka

 

U španjolskoj Costa Bravi od 4 do 8. ožujka održano je Otvoreno parastolnotenisko prvenstvo na kojemu je hrvatska srebrena paraolimpijka u paru iz Rio de Janera Helena Dretar Karić pobjedom nad Turkinjom Duman Latice s 3 :2 osvojila prvo mjesto. U krugu za pobjednika turnira umješala se još i Japanka Yukim Chada  od koje je Helena izgubila s 2:3. No, zahvaljujući više osvojenih pojena u svakom setu pobjedu je na kraju odnjela Helena Dretar Karić i tako zadržala desetu poziciju na svjetskoj rang listi u svojoj kategoriji 3. s kojom bi 31. ožujka postala evidentna putnica za paraolimpijske igre u Tokiju.

- Izuzetno sam sretna i zadovoljna ovim mojim uspjehom u Costa Bravi. Iako sam pobjedila izravnu konkurentkinju Latice Duman, dodatnu dramaturgiju mojem uspjehu donio je poraz od Yukim Chada. No, sve što sam dogovorila sa svojim trenerom Krešom Kovačem uspjela sam i ostvariti te u srazu s ostale dvije suparnice zabilježiti tri pobjede i osvojiti nove bodove koje su me učvrstile na desetom mjestu svjetske rang liste kategorije 3.  Vjerujem da će na kraju ožujka to biti dostatno da i ja nastupim u Japanu - izjavila je paraolimpijka Helena Dretar Karić.

Od ostalih hrvatskih parastolnotenisača nastupili su još Mirjana Lučić, Pavao Jozić i Tomislav Špalj, ali bez većih sportskih rezultata.

Za sve ostale naše stolnotenisače koji ne budu 31. ožujka ostvarili pravo nastupa na Paraolimpijskim igrama ostaje poslijedna šansa početkom svibnja kada bi se u slovenskom Laškom trebao održati poslijedni krug kvalifikacija za Tokyo na kojemu će samo pobjednici iz svake kategorije osigurati put za Japan.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti