NOGOMETAŠ VELIKOG SRCA Liverpoolov branič donirao tjednu plaću za hranu bolnicama

Svojim donacijama Andy financira čak šest banki hrane, to je u Britaniji nešto slično poput pučke kuhinje i samoposluga za siromašne i nemoćne

 

Ponajbolji lijevi branič svijeta i škotski reprezentativac jedan je od heroja borbe protiv koronavirusa. Liverpool je ponosan što se Andy Robertson u zadnje dvije ili tri godine isprofilirao kao jedan od najboljih bekova svijeta, a na Anfieldu zarađuje bogatstvo od 50 tisuća funti tjedno.

Dio svog novca Robertson već godinama troši na razne humanitarne akcije, a iskazao se i ovaj puta kada je to jako potrebno, pišu nogometne vijesti.hr.

Svojim donacijama Andy financira čak šest banki hrane, to je u Britaniji nešto slično poput pučke kuhinje i samoposluga za siromašne i nemoćne. The Times je otkrio da Robertson tijekom epidemije koronom u svom rodnom Glasgowu uzdržava čak šest banki, hrana se šalje po gradu Glasgowu i okolici koja je pogođena opasnim virusom.

Isti medij piše da član aktualnog prvaka Europe već tri godine šalje novac spomenutim organizacijama, ali je uvijek htio ostati anoniman. Glasgow NE Foodbank nalazi se blizu legendarnog stadiona Celtic Park, a dosada je već spravljeno oko 53 tisuće obroka.

- Hvala škotskom nogometašu koji je donirao veliku količinu novca bankama hrane, uključujući i našoj. Ne možemo mu dovoljno zahvaliti - napisala je banka hrane.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti