KORONAVIRUSU UNATOČ Paraolimpijske igre u Tokiju, koje će okupiti vrhunske sportaše s invaliditetom, ipak se neće odgoditi

Odluka je donesena s ciljem zaštite zdravlja sportaša i ostalih sudionika Paraolimpijskih igara s obzirom na situaciju s koronavirusom, zaštite interesa sportaša te olimpijskog i paraolimpijskog sporta te definiranja novog kalendara sportskih natjecanja

 

Odlukom Međunarodnog olimpijskog odbora, Međunarodnog paraolimpijskog odbora, Uprave Grada Tokija i Organizacijskog odbora Paraolimpijskih igara Tokyo 2020. određeno je da će se Paraolimpijske igre održati od 24. kolovoza do  5. rujna 2021.

Odluka je donesena s ciljem zaštite zdravlja sportaša i ostalih sudionika Paraolimpijskih igara s obzirom na situaciju s koronavirusom, zaštite interesa sportaša te olimpijskog i paraolimpijskog sporta te definiranja novog kalendara sportskih natjecanja.

Međunarodni paraolimpijski odbor definirat će novi kvalifikacijski sustav po sportovima za POI Tokyo s obzirom na činjenicu da se većina planiranih kvalifikacijskih natjecanja u 2020. otkazala ili odgodila te da imamo novi datum održavanja Paraolimpijskih Igara.

Svi sportaši koji su kroz postojeći kvalifikacijski sustav osigurali kvotu paraolimpijskom odboru ili osobno sukladno kvalifikacijskim kriterijima zadržavaju kvotu ostaje potvrđeno.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti