VATRENI DONIRA Dominik Livaković donirao više od 100 tisuća kuna zadarskoj radiologiji

Novac koji donira Livaković konkretno će biti upotrijebljen za kupnju četiri monitora vitalnih funkcija koji su u procesu nabavke i sljedećih bi dana trebali stići u Opću bolnicu Zadar

 

Dominik Livaković priključio se akciji darivanja zadarskoj bolnici. Prvi vratar 'kockastih' i prvak Hrvatske Dinama uplatio je preko 100 tisuća kuna za opremanje odjela zadarske radiologije. Kako doznaje portal Zadarski list.hr, taj će novac biti konkretno upotrijebljen za kupnju četiri monitora vitalnih funkcija koji su u procesu nabavke i sljedećih bi dana trebali stići u Opću bolnicu Zadar. To je za medije potvrdio i Željko Čuina, ravnatelj zadarske bolnice.

Prije Livakovića vrijedne novčane donacije zadarskoj bolnici uplatili su Luka Modrić, Danijel Subašić i Šime Vrsaljko. Prvi je novčana sredstva uplatio Šime Vrsaljko i to u iznosu od 475 tisuća kuna za kupnju dva respiratora. Nakon Šimine donacije sljedeći je na redu bio kapetan 'vatrenih' Luka Modrić koji je uplatio 787.500 kuna koje su namijenjene za kupnju mobilnog rendgena. A prije Livakovića veliku donaciju uplatio je i njegov prethodnik na vratima Hrvatske, Danijel Subašić. Iznos koji je uplatio Suba je 400 tisuća kuna.

Također, igrači i stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije su prikupili 4.2 milijuna kuna koje će uplatiti na račune koje je Vlada RH otvorila za zajedničku borbu protiv koronavirusa te za sanaciju potresa u gradu Zagrebu. Hrvatski reprezentativci puno su puta pokazali i javnim djelovanjem, ali i svojim privatnim inicijativama daleko od očiju javnosti da imaju veliko srce i izuzetan osjećaj za društvenu odgovornost. Djelovanjem kroz zakladu 'Vatreno srce' već godinama prikupljaju sredstva za potrebitu djecu i mlade, ali ovaj iznos nadmašio je sve dosadašnje akcije.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti