DINAMO Prekid suradnje s Nenadom Bjelicom

Kao što je posljednjih dana i najavljivano, hrvatski nogometni prvak Dinamo raskinuo je ugovor s trenerom Nenadom Bjelicom

 

- Građanski nogometni klub Dinamo i gospodin Nenad Bjelica dogovorili su sporazumni raskid poslovne suradnje. Klub zahvaljuje Nenadu Bjelici na dosadašnjoj suradnji i rezultatima koje je ostvario kao trener Dinama - objavili su iz Maksimira.

Bjelica je u četvrtak stigao u Maksimir na pregovore s čelnicima kluba, a dogovor je postignut nakon više od tri sata. Bjelica je imao ugovor još godinu i pol dana, a po sezoni je bio plaćen oko 1,5 milijuna eura.

- Ugovor smo raskinuli na obostrano zadovoljstvo, a malo duže je potrajalo jer smo razgovarali o uvjetima raskida. Nisam se s nikim posvađao, već sam branio svoje stavove - kazao je Bjelica.

- Nijedan rastanak nije dobar. Nema krivca, imali smo različita mišljenja kad je u pitanju situacija koja je nastala nakon pandemije koronavirusa. Malo se oteglo jer smo rješavali pravne detalje, ali nikad se nismo posvađali, pa niti danas. O financijskim uvjetima raskida nećemo govoriti, a treneru Bjelici hvala na svemu što je uradio za Dinamo i želimo mu puno uspjeha u nastavku karijere - izjavio je član Uprave Dinama Krešimir Antolić.

Bjelica je preuzeo Dinamo u svibnju 2018. godine i na klupi 'modrih' ostvario je fantastične rezultate. Osvojio je dva naslov prvaka, a Dinamo je milimetar i do treće titule.

Prezimio je s 'modrima' u Europi' nakon 49 godina čekanja doguravši do osmine finala Europske lige, dok je ove sezone izborio plasman u Ligu prvaka gdje je Dinamo do zadnjeg kola bio i igri za prolaz.

Do razlaza s vodstvom kluba došlo je koncem ožujka nakon što igrači i stručni stožer nisu pristali na smanje plaća po uvjetima kluba.

Dinamo je nakon toga uručio otkaz cijelom stožeru trenera Nenada Bjelice. Otkaz su dobili Rene Poms, Nino Bule, Silvije Čavlina, Martin Mayer, Karlo Reinholz i Jasmin Osmanović.

Hina

 

Povezane vijesti