PARAOLIMPIJCI U KARANTENI Nova znanja pomoći će im u karijeri

Ovo vrijeme karantene bitno je za naše paraolimpijce iz više aspekata, a osim održavanja fizičke forme ovo je i prilika da svaki sportaš iskoristi vrijeme i za radi na sebi, izjavio je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić

 

Hrvatski paraolimpijski odbor u okviru priprema za Paraolimpijske igre u Tokiju 2021. godine pokrenuo je za sve svoje sportaše i trenere malo drugačiju seriju priprema, odnosno online radionica s posebnim naglaskom na marketinško-komunikacijske aktivnosti, objavljeno je na mrežnoj stranici HPO-a.

U protekla tri tjedna kroz jednosatne edukacije raznih marketinških stručnjaka, paraolimpijci su direktno iz svojih domova imali pristup edukacijama i time dobili poglede u nove dimenzije svog sportskog života. Teme su bile: kreiranje osobnog brenda, vođenje društvenih mreža i objašnjavanje razlike između donacija i sponzorstava.

- Mi sportaši se često fokusiramo samo na sport i pokušavamo sve ostalo staviti sa strane. Međutim, u ovoj situaciji to nije moguće jer sve ovo što se događa oko nas je puno više od sporta. Na nama je velika društvena i moralna odgovornost da sada ostanemo doma i usporimo širenje virusa, a aktivnosti kao što su radionice za dodatno usavršavanje znanja o komunikacijskim aspektima našeg bavljenja sportom svakako će nam pomoći u karijeri. Za takve stvari često ne stignemo izdvojiti vremena, ali se pokazuju kao izrazito bitne za razvoj svakog sportaša pojedinačno, ali i cjelokupnog paraolimpijskog pokreta - izjavio je paraolimpijac Ivan Mikulić.

Pandemija, izolacija i odgoda Olimpijskih te Paraolimpijskih igara promijenili su svakodnevicu svih hrvatskih sportaša, a pogotovo onih koji su svoju formu tempirali upravo za Tokio 2020. Hrvatski paraolimpijski odbor je sukladno tome napravio promjene u planiranim aktivnostima te je dodatno vrijeme iskoristio za pružanje sadržaja koji će svima biti od velike koristi u budućnosti.

- U vrijeme kada cijeli svijet nema priliku trenirati u normalnim uvjetima, izrazito je bitno biti u kontaktu sa sportašima kako bi se što jednostavnije prilagodili novim i nepoznatim okolnostima. Ovo vrijeme karantene bitno je za naše paraolimpijce iz više aspekata, a osim održavanja fizičke forme ovo je i prilika da svaki sportaš iskoristi vrijeme i za radi na sebi. Upravo zato smo pokrenuli online edukacije na marketinško-komunikacijske teme te je odaziv sportaša zadivljujući. U razgovoru sa sportašima došli smo i do zaključka kako bismo ovakve aktivnosti mogli uvesti i u naš godišnji plan, budući da su se ponuđene teme i predavači pokazali kao pun pogodak - izjavio je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti