HRVATSKA KNJIŽNICA ZA SLIJEPE Podcast o životu u vrijeme koronavirusa

U podcastu se govori o tome kako slijepe osobe u Hrvatskoj provode radno i slobodno vrijeme u izolaciji, a emisija sadrži i zvučni prilog s javljanjima slijepih osoba iz Srbije i Bosne i Hercegovine

 

Još uvijek traje pandemija koronavirusa, dok se mjere iz tjedna u tjedan polako ublažavaju. Stoga nas je zanimalo kako slijepe osobe provode vrijeme u ovo vrijeme koronavirusa, u izolaciji, odnosno kako doživljavaju situaciju vezano za COVID-19.

Voditelj i urednik podcast emisije Hrvatske knjižnice za slijepe, Darijo Anušić, poslao nam je link izvanredne emisije iz travnja ove godine, koja je nastala u vrijeme provođenja epidemioloških mjera u Hrvatskoj radi sprečavanja zaraze koronavirusom.

U podcastu se govori o tome kako slijepe osobe u Hrvatskoj provode radno i slobodno vrijeme u izolaciji, a emisija sadrži i zvučni prilog s javljanjima slijepih osoba iz Srbije i Bosne i Hercegovine, u kojima je na snazi bila proglašena i mjera policijskog sata.

O samom uredniku smo već pisali, kao i o njegovom angažmanu u Udruzi slijepih Zagreb. Anušić je zajedno sa svojim prijateljem Hrvojem napisao i pjesmu o koroni i potresu u Zagrebu, a možete je poslušati na YouTubeu.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti