UHVATI FORMU ZA PARAOLIMPIJCE Vježbe za slijepe i slabovidne osobe

Fokus se stavlja na ravnotežu jer je ona jedna od najvažnijih stavki kod slijepih i slabovidnih osoba koja je oštećena i koju moraju pojačati kako bi spriječili padove i ozljede koji se pojavljuju nakon padova, odnosno gubitka ravnotežnog položaja

 

Slijepim i slabovidnim osobama svakodnevno vježbanje je od velike važnosti jer se uz trening pojačavaju motoričke sposobnosti potrebne za svakodnevno funkcioniranje.

Kako bi svim osobama s invaliditetom olakšali vrijeme kada smo pozvani ostati doma, u suradnji s  trenerima i sportašima Hrvatski paraolimpijski odbor  osmislio je poseban trening za slijepe i slabovidne osobe.

U treningu pod vodstvom trenera para judo reprezentacije Davora Rožca, kojeg provodi uz suradnju para judaša Frana Skračića, fokus se stavlja na ravnotežu jer je ona jedna od najvažnijih stavki kod slijepih i slabovidnih osoba koja je oštećena i koju moraju pojačati kako bi spriječili padove i ozljede koji se pojavljuju nakon padova, odnosno gubitka ravnotežnog položaja.

Set ovih vježbi je pogodan za početnike i za bazičnu pripremu svakog sportaša. Vježbe su podijeljene u četiri seta: zagrijavanje, razgibavanje, jačanje i istezanje.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti