DAVOR KOMAR Prvi hrvatski boćar s invaliditetom koji se plasirao na sljedeće Paraolimpijske igre

Bronca osvojena u Hong Kongu te zlato iz Portugala bile su medalje koje su otvorile vrata Davoru za sudjelovanje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Boćanje za osobe s invaliditetom inače je službeni paraolimpijski sport od 1983. godine

 

Imamo prvog hrvatskog boćara paraolimpijca! Član 'Istrijane', Boćarskog kluba osoba s invaliditetm Istraske županije, Davor Komar, prvi je boćar u hrvatskoj povijesti koji se plasirao na Paraolimpijske igre.

Davor je kao član Hrvatske boćarske reprezentacije prije točno godinu dana, 17. svibnja 2019., u Hong Kongu na Svjetskom otvorenom prvenstvu (World Open Boccia) osvojio broncu, što je nakon zlata osvojenog u Portugalu 2018. godine, također na 'World Open Boccia', bila prekretnica kojom je osigurao svoj pojedinačni plasman u Tokyo. Te dvije medalje otvorile su vrata Davoru za sudjelovanje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Boćanje za osobe s invaliditetom, inače je službeni paraolimpijski sport od 1983. godine.

- Koristimo priliku zahvaliti se trenerima našeg kluba Valteru Ivančiću, Zvjezdani Grganja i Vladimiru Reliću, kao i stručnom timu sportaša Komara, bez kojih ovi rezultati ne bi bili dostižni. Posebnu zahvalu upućujemo Sportskoj zajednici Grada Pule, Gradu Pula, Istarskoj županiji, Sportskoj zajednici Istarske županije, Sportskoj zajednici udruga osoba s invaliditetom Istarske županije, Hrvatskom savezu boćanja osoba s invaliditetom, Hrvatskom paraolimpijskom odboru, kao i obitelji sportaša Komara, bez čije podrške ovaj plasman ne bi bio moguć - poručuju iz 'Istrijane'.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti