Ponajbolji mladi hrvatski atletičar Martin Srša traži sponzore

Iako se atletikom ozbiljnije bavi nešto manje od tri godine, u njegovoj biografiji već piše da je višestruki državni prvak. No, za profesionalno bavljenje atletikom nužna je, veli, pomoć sponzora, pa moli sve koji mu mogu i žele pomoći da se jave

Martin Srša (19) iz međimurskog sela Gornjeg Koncovčaka krenuo je stazom atletičara Branka Zorka, osvajača prve međunarodne medalje za Hrvatsku i učesnika pet olimpijskih igara. Na dobrom je putu. Iako se atletikom ozbiljnije bavi nešto manje od tri godine, u njegovoj biografiji već piše da je višestruki državni prvak!
Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u Splitu Martin je, kao član Atletskog kluba Međimurje Martin Srša, nedavno istrčao 4:02,62 na 1500 metara i 1:55,52 na 800 metara. Samo još četvorici hrvatskih atletičara je uspjelo osvojiti dvije zlatne medalje na prvenstvu.
- Trener Aleksandar Žbulj i ja radimo svaki dan, osim nedjelje, dva puta dnevno po dva sata. Počeo sam ozbiljnije trenirati jer želim vidjeti gdje sam. Završio sam Graditeljsku školu, ali planiram se profesionalno baviti atletikom, pa mi je narednih godinu dana presudno. Želim biti u izvrsnoj formi jer preda mnom je državno prvenstvo u Šibeniku u studenom. Najbolja četvorica imat će priliku otputovati na europsko prvnestvo u Beograd - otkriva Martin.
Trčati je počeo pred kraj osnovne škole na školskih krosevima. Odlučio je otići korak dalje, pa se prijavio na jesenski županijski kros u Čakovcu, na kojem su ga zapazili ljudi iz AK Međimurja i pozvali ga da im se pridruži. Specijalnost su Martinu i utrke na 3000 metara sa zaprekama. Najveća hrvatska nada u seniorskoj atletici na srednjim prugama, kaže da mu sport ne ostavlja puno prostora za neke druge aktivnosti. Iz G. Koncovčaka preselio se u stan u Čakovcu.
Za profesionalno bavljenje atletikom nužna je, veli, pomoć sponzora, pa moli sve koji mu mogu i žele pomoći da se jave.

VLM

Foto: PIXSELL