ZAPREŠIĆ Održana završnica 28. Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe

Najuspješniji klub na ovom PH za 2020 je SKS Zagreb, njegovi članovi osvojili su tri zlata, jedno srebro i dvije brončane medalje. Medalje su osvojili i predstavnici Rijeke, Osijeka, Požege, Koprivnice i 4 Rijeke iz Karlovca

 

Na 28. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske plasirali su se najbolji kuglači i kuglačice kroz kuglačku ligu HŠSS-a u 2019/2020. Nastupilo je ukupno 24 kuglača i 10 kuglačica u sve 3 kategorije

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske otvorio je predsjednik Hrvatskog i Europskog paraolimpijskog odbora  Ratko Kovačić, a prisutne natjecatelje pozdravili su ispred ZSU Grada Zaprešića, predsjednik Lovro Benčević, dopredsjednik HPO Josip Držaić i predsjednik HŠSS-a Duško Petrović. Tijekom otvaranja Pojedinačnog PH gosti su podijelili pehare i medalje najboljim ekipama u kuglačkoj sezoni 2019/2020. Prvo mjesto osvojila je ekipa SKS Zagreb, drugo ekipa ŠUS Svjetlost iz Osijeka, a treće ekipa ŠUS Podravine iz Koprivnice.

U nastavku u subotu, 20. lipnja 2020. započeo je prvi dan Pojedinačnog PH za 2020. godinu. Nakon prvog dana možemo izdvojiti nekoliko odličnih rezultata u B1 kod žena P.Deša unatoč bolovima u leđima srušila je 614 čunjeva. Zatim odličan nastup od 598 srušenih čunjeva u istoj kategoriji Denisa Velimirovića, uvjerljivo najbolji rezultat kod kuglača u ovoj kategoriji. U B2 kod kuglača prvi dan najbolji je bio Sarapa iz Osijeka sa 717 srušenih čunjeva a kod kuglačica Kovačević iz Zagreba sa 691 čunjem. U B3 kod kuglača prvi dan vrlo dobra 753 čunja srušio je Dumenčić, a kod kuglačica Markešić 748 čunjeva.

Drugi dan natjecanja u nedjelju, 21.lipnja 2020 za sve je bio vrlo izazovan s obzirom na činjenicu kako su kuglači i kuglačice duže vrijeme bili bez treninga na kuglani radi koronakrize, stoga je trebalo imati dovoljno energije za drugi dan.

U B1 kategoriji kod kuglača solidan nastup u odnosu na prvi dan imao je Denis Velimirović (ŠDS 4 Rijeke, KA) s 522 srušena čunja, sveukupno 1118 čunjeva što mu je bilo dovoljno za osvajanje prvog mjesta na PH. Srebro je osvojio Enver Jusić, on je imao 2 ujednačena nastupa i ukupno 1081 čunjem osvojio je drugo mjesto. Bronca je pripala S.Đunđeku s 1064 srušena čunja. Oba kuglača su iz SKS Zagreb.

U B2 kategoriji kod kuglača prvi dan Darko Sarapa (ŠUS Svjetlost Osijek) imao je 15 čunjeva prednosti ispred Ivice Ferenčića ( ŠUS Podravina Koprivnica), no odličnim nastupom Ferenčić je nadoknadio minus čunjeve u na kraju uvjerljivo osvojio prvo mjesto. Drugi nastup je bio odličan sa 761 čunjem, sveukupno 1463 srušena čunja. Srebro je osvojio Sarapa s ukupno 1399 čunjeva, a treće mjesto je pripalo Mariju Turkoviću (SKS Zagreb) s 1364 srušena čunja.

Kod kuglačica prvo mjesto s 1349 osvojila je Dragana Kovačević (SKS Zagreb), a drugo je pripalo Mariji Vidmar iz Rijeke s ukupno srušenih 1190 čunjeva.

U kategoriji B3 kod kuglača dva odlična nastupa, a pogotovo nastup drugog dana imao Vedran Dumenčić (SKS Rijeka), sa srušenih ukupno 1544 čunja. Odličan nastup imao je drugo dana PH kada je srušio novi nacionalni rekord od 791 čunj. Rezultat od 791 čunja u 120 hitaca je izjednačeni ER s EP iz 2017 (Apatin, Srb), koji drži M.Žalar iz Slovenije.

Drugo mjesto pripalo je Dušku Božiću iz Osijeka 1437 sveukupno, a treće mjesto osvojio je Mirko Štajdohar sa srušenih ukupno 1432 čunja u dva nastupa.

U konkurenciji kuglačica u B3 prvo mjesto osvojila je Ruža Markešić, Zagreb, s ukupno srušena 1494 čunja, a srebro je pripalo Ž.Peški iz Požege s 1404 čunja, a bronca Nermini Mehulić iz Zagreba s 1329 srušenih čunjeva.

Natjecanje je održano na odlično pripremljenoj kuglani KK Zaprešić, odličan domaćin, suci su također korektno i uspješno odradili svoje obaveze (M.Noršić, G.Marko).

Najuspješniji klub na ovom PH za 2020 je SKS Zagreb, njegovi članovi osvojili su 3 zlata, 1 srebro i 2 brončane medalje. Medalje su osvojili i predstavnici Rijeke, Osijeka, Požege, Koprivnice i 4 Rijeke iz Karlovca.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti