PARAOLIMPIJCI I KORONA Mikela Ristoski bit će spremna braniti zlato u Tokiju

Pitali smo neke naše paraolimpijce kako je izgledala njihova karantena, kako su održavali formu i kako sada izgleda njihovo novo normalno. Prva na redu je Mikela Ristoski, atletičarka iz Pule, koja će u Tokiju 2021. braniti paraolimpijsko zlato u skoku u dalj, osvojeno prije četiri godine u Rio de Janeiru

 

Koronavirus je promijenio način na koji živimo, radimo, družimo se, treniramo, natjerao nas da zastanemo, da istestiramo odgovornost, kako prema vlastitom zdravlju, tako i prema zdravlju našeg djeteta, prijatelja, kolege ili neznanca na ulici.

Pandemija, izolacija i odgoda Olimpijskih i Paraolimpijskih igara promijenili su i svakodnevicu svih hrvatskih sportaša, s obzirom na to da nisu mogli, niti još uvijek mogu trenirati u uvjetima na koje su navikli, situacija od njih zahtjeva veliku dozu kreativnosti i snalažljivosti.  Okrenuli su se radu na sebi, izvukli strunjače u dnevni boravak, video uradcima  pokazali da nema predaje, čak i kad uvjeti nisu idealni, uvijek postoji način da se izvuče maksimum.

Pitali smo neke naše paraolimpijce kako je izgledala njihova karantena, kako su održavali formu i kako sada izgleda njihovo novo normalno. Prva na redu je Mikela Ristoski, atletičarka iz Pule koja će u Tokiju 2021. braniti paraolimpijsko zlato u skoku u dalj osvojeno prije četiri godine u Rio de Janeiru.

- Malo jesam u zaostatku s pripremama jer nisam baš imala gdje trenirati. Uglavnom sam trčala  u parku, a ostale vježbe snage radila sam u kući, ili u dvorištu i nije sve skupa bilo tako lako jer  je  nama sportašima sve poremećeno ako nema normalnog treninga, a sve je bilo zatvoreno. Sada treniram normalno na stadionu i polako dižem formu – rekla nam je Mikela koja je vrijeme bez intenzivnog treninga provodila u dugim šetnjama sa psom na mjestima gdje nema puno ljudi.

S obzirom na to da pandemija nije završila i da je i dalje je sve neizvjesno, Mikela se nada najboljem i da više neće biti zatvaranja.

- Za Tokyo ću se pripremiti najbolje što mogu, očekujem dobar rezultat i naravno medalju – poručila je Mikela.

 

Autor: Anita Blažinović

 

 

 

Povezane vijesti