HRVATSKI PARAOLIMPIJSKI ODBOR Anđela Mužinić putuje na Paraolimpijske igre u Tokiju

Odluka je došla kao dokaz uloženog truda, a i poticaj u ovim teškim vremenima, naglasila je paraolimpijka Anđela Mužinić te najavila svoja očekivanja od nastupa u Tokiju sljedeće godine

 

Prošli petak je donesena odluka Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora o prihvaćanju odluke ITTF Para Table - za evidentnu putnicu na 16. Paraolimpijske igre u Tokiju imenovana je parastolnotenisačica Anđela Mužinić, objavljeno je na službenoj stranici HPO-a.

- Na ovu odluku sam čekala puna tri mjeseca jer je potvrda evidentnog kandidata trebala biti 31. ožujka, a svi znamo razloge zašto je sve kasnilo. Iščekivala sam je iz dana u dan iako sam znala da sam plasirana ipak je falila ta službena odluka. Osjećaj je predivan, osjećam zadovoljstvo jer je za mene ovo ipak uspjeh. Odluka je došla kao dokaz uloženog truda, a i poticaj u ovim teškim vremenima - naglasila je paraolimpijka Anđela Mužinić te najavila svoja očekivanja od nastupa u Tokiju sljedeće godine.

- Ni prije nije bilo lako nešto prognozirati, a sada pogotovo jer jako je dugo vremena i priprema ostalo do Tokija. Vjerujem da ću nastupati u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji i da ćemo braniti ekipnu medalju iz Rija - zaključila je Splićanka Anđela Mužinić.

- Anđela se u Tokio dakle službeno plasirala na svoje treće Paraolimpijske igre kao četvrta parastolnotenisačica svijeta u kategoriji 3. sjedeće. To je zasigurno veliki uspjeh kako za Anđelu tako i za hrvatski para stolni tenis. Nadamo se da ćemo je dobro pripremiti za Tokio, jer pred nama je godina koju valja dobro odraditi. Vjerujem u nju i nadam se da bi se mogla naći u krugu suparnica koje bi se borile za medalju - izjavio je izbornik para stolnoteniske reprezentacije Emil Gubica te najavio još neka svoja očekivanja.

- Od ostalih kandidata za PI se mogu kvalificirati Helena Dretar Karić koja je Anđelina suigračica u ekipnoj konkurenciji i koja je prva rezerva za Japan. Budući da još ima tri mjesta za pozivnice, vjerujem da i Helena ima realne šanse za nastup u Tokiju, što bi nam bio veliki uspjeh jer bi tada Anđela i Helena imale prigodu braniti ekipno srebro iz Rio de Janeira. Tu još treba dodati i Pavu Jozića, Tomislava Špalja i Mirjanu Lučić koji bi se mogli plasirati na kvalifikacijskom turniru u ožujku sljedeće godine - zaključio je izbornik Gubica.

Za sada Hrvatska ima devet evidentnih putnika za konac kolovoza sljedeće godine na 16. Paraolimpijskim igrama i to u paraatletici, paraplivanju, parataekwondou, paraboćanju i para stolnom tenisu, a do kraja kvalifikacija ta brojka bi se mogla zaustaviti na njih dvadesetak.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti