RIJEKA Sportski program 'Kineziterapijskim aktivnostima do inkluzije djece s teškoćama u razvoju'

Projekt je sklopljen u okviru poziva na natječaj 'Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I', Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

 

Prvi turnus edukacije projekta 'Kineziterapijskim aktivnostima do inkluzije djece s teškoćama u razvoju', akronim: 'KIDS', održan je u razdoblju od 13. do 16. srpnja 2020. u riječkom sportskom kompleksu Bazeni Kantrida.

- Edukaciji, koja je obuhvaćala predavanja iz kineziterapije, prisustvovali su stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama u razvoju iz Centra za pružanje usluga u zajednici 'Ozalj' iz Karlovačke županije, iz Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju 'Pčelice' iz Ličko-senjske županije, iz Športskog saveza invalida grada Slavonskog Broda iz Brodsko-posavske županije i Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke – stoji u priopćenju Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Ujedno je navedeno da su se stekla znanja koja će koristiti u daljnjem radu s djecom s teškoćama u razvoju.

Projekt je sklopljen u okviru poziva na natječaj 'Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I“, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost Projekta iznosi 1,223.462,75 kuna.

Kako je nadalje pojašnjeno, Projekt KIDS svojim aktivnostima doprinosi ostvarenju ciljeva poziva na natječaj, kao što su unaprjeđenje socijalne uključenosti te povećanje razine uključenosti u društvo skupina u riziku od socijalne isključenosti. Svrha mu je širenje i unapređenje mreže socijalnih usluga, uspostavljanjem međuregionalne suradnje radi izjednačavanja mogućnosti djece s teškoćama u razvoju, u potpomognutim područjima Hrvatske u odnosu na urbane centre. Projekt doprinosi i prevenciji institucionalizacije te promiče kulturu sporta i kretanja.

 

Autor: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti