Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić osvojile drugo zlato za Hrvatsku

Na Europskom stolnoteniskom prvenstvu za osobe s invaliditetom, koje se održava u talijanskom Lignanu, nakon Sandre Paović zlatnim odličjem okitio se i par Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić. Do ekipnog zlata, naš par došao je trijumfima nad Turkinjama, Talijankama i Francuskinjama

Po okončanju natjecanja Anđela Mužinić je izjavila da su prilikom odlaska u Lignano najavile da im nije namjera braniti broncu iz Splita s prošlog Europskog prvenstva, već osvojiti još sjajniju medalju.

"Sigurne smo bile u svoje mogućnosti, a to su potvrdili i ovogodišnji rezultati - četiri zlata s isto toliko međunarodnih natjecanja. Uspjele smo i obje smo sada najsretnije", kazala je članica Stolnoteniskog kluba Nec iz Splita Anđela Mužinić.

Zadovoljstvo nije krio ni izbornik Emil Gubica koji je prilikom odlaska na EP najavio da bi bio zadovoljan s jednim odličjem.

"Svi reprezentativci, njih osam, dali su doista svoj maksimum i s malo više sportske sreće taj uspjeh bio bi još i veći, ali ovo je i ovako za nas najuspješnije Europsko prvenstvo", zaključio je Gubica.

Svoj doprinos dala je i trenerica Mirela Šikoronja, koja je istaknula da već tri godine razvijaju duh reprezentacije tako da svaki reprezentativac kada nije za stolom daje maksimalnu podršku svojim kolegama koji igraju.

"U ovoj godini maksimalno smo se pripremali za Lignano, a posebno bih istaknula pripreme u kolovozu tako da ovaj rezultat nije slučajan", izjavila je Šikoronja.

Svečani doček naših reprezentativaca, predvođenih Sandrom Paović, Helenom Dretar Karić i Anđelom Mužinić, održat će se sutra u Hotelu Antunović na prigodnoj tiskovnoj konferenciji u subotu u 15 sati.

Hina

Foto: PIXSELL