SPLIT Na Međunarodnom atletskom mitingu hrvatski paraolimpijci ostvarili sjajne rezultate koji obećavaju medalje u Tokiju

Rezultati Šandora, Katanušića i Černija svakako su rezultati kojima bi se mogli okititi medaljama u Tokiju. Također, i ostali koji su nastupili popravljali su svoje osobne rekorde, što me kao izbornika izuzetno ohrabruje te slobodno mogu vjerovati da bi sljedeće godine mogli imati još jednu izvrsnu paraatletsku reprezentaciju, zaključio je izbornik hrvatske paraatletske reprezentacije Damjan Sedić

 

Proteklog je tjedna u Splitu, na sportskim borilištima 'Parka mladeži', održan 7. Međunarodni atletski miting, na kojemu su se natjecali i atletičari s invaliditetom.

U Splitu je nastupilo 20-ak paraatletičara iz osam hrvatskih klubova, a kojima je ovo natjecanje bilo prvo ovogodišnje službeno natjecanje. Svakako da je najbolji rezultat zabilježio paraolimpijac Velimir Šandor, član AKOSI Uspona iz Velike Gorice, koji u kategoriji f52 bacio disk na 20,14 metra što mu je osobni i državni rekord te najbolji ovogodišnji rezultat na svijetu i treći hitac na rang listi koja vodi na Paraolimpijske igre u Tokiju. 

Naravno da me raduje ovaj rezultat. Rezlutat dolazi nakon za mene izuzetno teške godine, mukotrpne i izazovne na treninzima i sa svim privatnim i ostalim problemima koji su me pogodili. Pokazao sam sebi i svim ostalim konkurentima  da mogu i da vrijedim puno i još više od toga. Idemo dalje još jače, jer je ovo pokazatelj da mi hrvatski paraolipmijci daleko dogurati u Tokiju - zaključio je Velimir Šandor.

Damjan Sedić, izbornik hrvatske paraatletske reprezentacije posebno je, uz Šandorov rezultat, istaknuo Vladimira Gašpara koji je koplje bacio na 38,06 metara, što je na tablici za Paraolimpijske igre sedmi rezultat, kao i najbolji europski rezultat ove godine. Deni Černi u kugli s daljinom od 11,40 metra ostvario je treći rezultat na tablicama za Tokyo, dok je Ivan Katanušić, koji je u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja bacio disk na 58,09 metara realizirao vodeći rezultat ove godine u svijetu.

- Natjecanje je svakako bilo izvrsno organizirano, a posebno me raduju jako dobri rezultati naših paraatletičara u ovo pandemijsko vrijeme. Rezultati Šandora, Katanušića i Černija svakako su rezultati kojima bi se mogli okititi medaljama u Tokiju. Također, i ostali koji su nastupili popravljali su svoje osobne rekorde, što me kao izbornika izuzetno ohrabruje te slobodno mogu vjerovati da bi sljedeće godine mogli imati još jednu izvrsnu paraatletsku reprezentaciju - zaključio je izbornik Sedić.

Organizator mitinga bio je Atletski klub ASK Split.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti