FUJI PROSLAVIO 8. ROĐENDAN Judo klub osoba s invaliditetom želi vlastitu dvoranu i sigurniju egzistenciju

Klub želi približiti judo djeci s teškoćama u razvoju, upoznati s čarima ovog sporta i sudjelovati u njihovom napretku. Trenutno održava treninge za djecu i mlade s cerebralnom paralizom, Down sindromom, motoričkim i intelektualnim teškoćama, autizmom, a u planu imaju i rad sa slijepima i žele društvo kojem neće trebati riječ inkluzija

 

Judo klub za osobe s invaliditetom Fuji jedan je od reprezentativnih sportskih klubova u Velikoj Gorici, poznat diljem Hrvatske, ali i izvan granica Lijepe naše, zahvaljujući između ostalog i projektu Judo inkluzija, kojeg je prepoznala i financirala Europska unija.

Nemumorni i zarazni entuzijazam klupske čelnice Marine Drašković, ali i cijele ekipe njenih marljivih i vrijednih suradnika može biti na ponos Velike Gorice ali i Hrvatske

Fujijevci su tako proslavili osmi rođendan, a sigurni smo - čeka ih još puno rođendana i uspjeha.

- Polagano ali sigurno, već osam godina, napredujemo u stvaranju društva koje neće trebati riječ inkluzija! Za rođendan si želimo sigurniju egzistenciju, vlastitu dvoranu, manju listu čekanja i više treninga tjedno - jasna  je  poruka iz slavljeničkog Fujia.

Klub želi približiti judo djeci s teškoćama, upoznati s čarima ovog sporta i sudjelovati u njihovom napretku. Trenutno održava treninge za djecu i mlade s cerebralnom paralizom, Down sindromom, motoričkim i intelektualnim teškoćama, autizmom, a u planu imaju i rad sa slijepima.

'Naša najveća nagrada je njihova sreća u očima kada okuse vlastiti uspjeh!'

Fuji je pokretač brojnih projekata, od sudjelovanje na humanitarnoj Wings For Life utrci u Zadru pa do treninga na kojima je sudjelovao olimpijski pobjednik Satoshi Ishii.

- Djeca s teškoćama su najranjivija skupina našeg društva i kao takva zaslužuju najbolji mogući tretman, izvrsne projekte koji im omogućavaju kontinuirani napredak, samoaktualizaciju, osjećaj pripadnosti i jednake vrijednosti. Upravo ova misao vodila nas je prilikom izrade projekta Judo inkluzija. Želimo biti primjer pozitivne promjene u društvu, posebice u gradu Velika Gorica koji nam je partner u projektu – kazali su iz Fujia.za vgdanas.hr.

- Ključni utjecaj projekta 'Judo inkluzija' je integracija djece s različitim vrstama intelektualnih i tjelesnih teškoća u sportske aktivnosti s djecom bez teškoća ili invaliditeta. Ovakva socijalna integracija ovim dvjema skupinama omogućuje stvaranje prijateljskih odnosa koji se temelje na međusobnom poticanju i motiviranju, a bez predrasuda. Ciljna skupina projekta su djeca i mladi s različitim vrstama teškoća i invaliditeta (cerebralna paraliza, intelektualne teškoće, motoričke teškoće, Down sindrom, poremećaji iz autističnog spektra…), a projekt ne bi bio moguć bez partnerske organizacije, odnosno Judo kluba Pinky - samo je mali dio onog što je Fuji napravio u ovih osam godina.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti