NASCAR Vozač s autizmom juri brzinama većim od 300 kilometara na sat

20-godišnji Armani Williams bio je gost u emisiji ‘Dobro jutro Amerika’ kao prvi vozač s autizmom u NASCAR-u

 

Nekoliko sati kasnije proslavio je svoj prvi ‘top deset’ rezultat u nekoj utrci.

Williams je završio deseti na svojoj matičnoj stazi Michigan International Speedway u utrci NASCAR ARCA serije. Natjecao se u nižim razinama, ali ovo je bila tek druga Williamsova utrka u karijeri na ARCA razini. To je najbrža staza na kojoj se Williams utrkivao.

- Uhvati vas nalet adrenalina - kaže Williams.

- Jednostavno mi je došlo, čim sam prošao nekoliko trening krugova. Vožnja tim brzinama definitivno je bila jako zabavna.

Cilj je bio utrku završiti bez incidenata, a upravo to je i učinio. Riley Herbst pobijedio je u utrci.

Bila je to treća od četiri NASCAR utrke na Michigan International Speedwayu proteklog vikenda - i sve bez navijača, zbog pandemije koronavirusa.

Williams se nada da njegov put može nadahnuti ostale osobe s autizmom. Sponzorirao ga je Centria Autism iz Farmington Hillsa u Michiganu, vodeći pružatelj primijenjene terapije analizom ponašanja za djecu s autizmom.

- Ne znači da ne možete učiniti nevjerojatne stvari na ovom svijetu samo zato što imate autizam - rekao je Williams za MLive.com.

Maturant Grosse Pointe South srednje škole studira strojarstvo na Sveučilištu Oakland u blizini Detroita. Želio je biti vozač trkaćih automobila otkad zna za sebe.

Nada se da će se češće natjecati u ARCA seriji, a na kraju i u Truck Seriji i jednog dana u Cup Seriji.

- Sve dok naporno radite, sve dok imate pravi sustav podrške i vjerujete u sebe u onome što želite u životu raditi i biti uspješni, mnoge stvari će biti moguće - rekao je Williams.

Ne samo da je Williams jedini vozač s autizmom u sportu, nego je i jedan od samo tri crna vozača koji se natječu u NASCAR-u.

 

Autor: Damir Fatušić

 

Povezane vijesti