DINA LEVAČIĆ Proslavljena hrvatska maratonka nije uspjela preplivati Sjeverni kanal, odustala pet km od cilja

Ponosna sam na sebe, plivala sam 11 sati, na temperaturi od 13, 14,5 stupnjeva, po valovima, protiv struja i izbjegavajući meduze. Dala sam sve od sebe tako da nemam za čim žaliti, rekla je Dina

 

Hrvatska plivačka maratonka Dina Levačić nije uspjela u pokušaju preplivavanja Sjevernog kanala između Irske i Škotske, odustala je pet kilometara prije cilja zbog izuzetno teških uvjeta.

- Jučer sam krenula u preplivavanje Sjevernog kanala u 8 sati po britanskom vremenu, no na žalost nisam poljubila škotsko tlo. Nakon 11 sati plivanja i 38 km, pet km prije cilja, odluka posade je bila da je u interesu mog zdravlja da izađem - izjavila je 24-godišnja Splićanka napomenuvši da koliko god joj je teška ta odluka bila, ona je ispravna. 

- Ponosna sam na sebe, plivala sam 11 sati, na temperaturi od 13, 14,5 stupnjeva, po valovima, protiv struja i izbjegavajući meduze. Dala sam sve od sebe tako da nemam za čim žaliti i zahvaljujem svima koji su mi podrška - dodala je napominjući kako se nada se da će iz ovog izaći jača te da uzdignute glave kreće dalje u realizaciju nekih novih snova.

Cilj je bio Portpatrick u Škotskoj, a Dina je već isplivala četiri od 'Sedam velikih' plivačkih maratona, La Manche, Catalinu, Molokai i Tsugaru.

Autor:Hina