PARAOLIMPIJSKA ŠKOLA ZA MLADE S INVALIDITETOM Posebno dizalo za Športski centar na Gripama

U sklopu projekta Paraolimpijske škole za mlade osobe s invaliditetom u maloj dvorani na Gripama je svečano pušteno u rad dizalo kojim će mladi s invaliditetom napokon imati adekvatan pristup dvorani i sportskim terenima

 

Kako i priliči, novo su dizalo prvo isprobali sami korisnici, među kojima je zadovoljstvo presijecanja vrpce i prve vožnje pripala Leonardu Reniću, plivačkoj uzdanici PK Cipla. Zadovoljstvo zbog realizacije još jednog segmenta projekta, koji je dijelom strateškog cilja gradske uprave da poveća standard pristupačnosti za osobe s invaliditetom u gradu, nije krio ni gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

- Ovaj čin više je od puštanja u rad jednog dizala. Ovo je novi korak u dokidanju fizičkih prepreka, ali i blokada u glavama. A kada njih maknemo - nema nemogućeg. Dizalo na Gripama za naše mlade znači pristup ne samo sportskim aktivnostima i svijetu sporta, već i brojnim drugim sadržajima i događanjima. Želimo pristupačan grad i da smo napravili velike iskorake u tom smjeru svjedoče intervencije u staroj gradskoj jezgri, kulturnim i sportskim institucijama, školama, na prometnicama odnosno križanjima i na tome nećemo stati, jer želimo učvrstiti poziciju apsolutnog lidera u pristupačnosti - podvukao je gradonačelnik Krstulović Opara. Dodajmo da je ovoj svečanosti nazočila i zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš. U ime jednog od partnera na projektu, Javne ustanove Športski objekti, ravnatelj Tomislav Borozan nabrojao je velike napretke u pristupačnosti sportskim objektima.

- Od situacije kada smo imali jedino bazen na Poljudu prilagođen osobama s invaliditetom, sada imamo pristupačne Gripe gdje uz dizalo radimo na rekonstrukciji svlačionice i sanitarnog čvora te pristupne rampe za izvanredne slučajeve, napravili smo pristupnu rampu na Parku Mladeži gdje nas očekuje još prilagoditi svlačionicu i sanitarni čvor. Na Firulama ćemo osigurati pristup teniskim terenima. Imamo i dvoranu na Poljudu s prilagođenim svlačionicama i sanitarnim čvorom, a što je dostupno ne samo natjecateljima već i posjetiteljima.

Voditelj projekta Hrvoje Kujundžić istaknuo je da je u sklopu projekta nabavljena oprema, osiguran stručan i motiviran kadar, održane brojne edukativne radionice što je za više od stotinu mladih od pet do 29 godina omogućilo bavljenje sportom i socijalno uključivanje.

Autor: In Portal

 

Povezane vijesti