KUGLAČKI KLUB 'HRABRI' ZAGREB Osvojeno prvo mjesto u rangu druge Hrvatske kuglačke lige Centar

Sportsko društvo invalida 'Hrabri' osnovano je 21. ožujka 1969. s ciljem okupljanja osoba s invaliditetom svih kategorija, ukazujući Osi populaciji da su sport i rekreacija u funkciji rehabilitacije koja će im pomoći u svakodnevnom životu i radu

 

Kuglački klub 'Hrabri' Zagreb, koji djeluje u sklopu Sportskog društva invalida 'Hrabri', u protekloj natjecateljskoj sezoni 2019.-2020, nastupao je u rangu druge Hrvatske kuglačke lige Centar te je osvojio prvo mjesto, čime je ostvario pravo nastupa u višem rangu natjecanja, a to je 1. B liga – stoji u priopćenju Sportskog društva invalida 'Hrabri', potpisanom od strane tajnika Zorana Stojanovića.

- Nažalost, tu čast smo morali odbiti iz razloga što to natjecanje zahtijeva više financijskih sredstava za putovanja i opremu, što mi ne možemo pokriti - poručio je Brane Malešević ispred Kuglačkog kluba 'Hrabri'.

Nastupilo je ukupno dvanaest ekipa.

Inače, Sportsko društvo invalida 'Hrabri' osnovano je 21. ožujka 1969. s ciljem okupljanja osoba s invaliditetom svih kategorija, ukazujući Osi populaciji da su sport i rekreacija u funkciji rehabilitacije koja će im pomoći u svakodnevnom životu i radu.

Svečanom akademijom 21. ožujka 2019. obilježilo je 50. obljetnicu te su tom prilikom uručili priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama. Društvo 'Hrabri' okuplja članove u sedam klubova u sljedećim sportovima: sjedeća odbojka (muška i ženska ekipa), kuglanje, streljaštvo, stolni tenis, mali nogomet, plivanje i pikado. Najveći broj članova uključen je u sjedeću odbojku, gdje se natječu u Hrvatskoj ligi koja broji dvanaest klubova, kao i na raznim domaćim i međunarodnim turnirima. Uz to, puno članova nastupa i u kuglanju, gdje se natječu u Ligi 'zdravih osoba', Druga hrvatska liga Centar.

 

Autor: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti