MEĐUGORJE Dani tenisa u svetištu koje okuplja i brojne hodočasnike s invaliditetom

Tenis klub 'Međugorje' sustavno radi na projektima koji afirmiraju mlade i rekreativce i usmjeravaju ih da se bave sportom i da sport žive, rekao je inicijator ovog projekta Željko Dodig

 

U Međugorju, jednom od poznatih teniskih središta svijeta iz kojega su ponikla dvojica najboljih hrvatskih i svjetskih tenisača Ivan Dodig i Marin Čilić, u ponedjeljak, 1. rujna, započela je sportska manifestacija 'Dani tenisa'.

Kako je objavljeno na portalu www.medjugorje-info.com, ciljevi projekta, čiji je organizator Teniski klub 'Međugorje', popularizacija je i afirmacija teniskoga sporta na području Općine Čitluk, Hercegovine i šire.

U sklopu toga, održava se bogat natjecateljski program, a vrijedi naglasiti da Međugorje kao svetište okuplja brojne osobe s invaliditetom koje će sigurno nazočiti ovom sportskom događanju.

- Fokus projekta je na djeci, mlađim osobama do 18 godina, rekreativcima - dame i gospoda - s područja Hercegovine. Sukladno zacrtanim ciljevima, Tenis klub 'Međugorje' sustavno radi na projektima koji afirmiraju mlade i rekreativce i usmjeravaju ih da se bave sportom i da sport žive - rekao je inicijator ovog projekta Željko Dodig.

Realizaciju ovoga sportskog događaja su podržali mnogobrojni sponzori: Općina Čitluk, Erasmus+ - Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, Hercegovačka pivovara, Premijer kladionica, salon ljepote 'Irina', Sport centar Međugorje, Namex, Leda, Željezarija 'Gedor' i drugi.

 

Autor: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti