RIJEKA Projekt 'Kineziterapijskim aktivnostima do inkluzije djece s teškoćama u razvoju' - 'KIDS'

Svrha projekta je širenje i unapređenje mreže socijalnih usluga uspostavljanjem međuregionalne suradnje radi izjednačavanja mogućnosti djece s teškoćama u razvoju u potpomognutim područjima Hrvatske u odnosu na urbane centre

 

U sportskom kompleksu Bazeni Kantrida u razdoblju od 7. do 11. rujna 2020. održan je drugi turnus edukacije Projekta 'Kineziterapijskim aktivnostima do inkluzije djece s teškoćama u razvoju', akronim: 'KIDS'.

Osim teoretskog dijela, polaznici edukacije su imali i praktični dio, kada su se upoznali i s pojedinim sportovima za osobe s invaliditetom: plivanjem na Bazenima Kantrida, stolnim tenisom u Centru Zamet, atletikom na Stadionu Kantrida i boćanjem u Dvorani Mladosti.

- Edukaciji koja je obuhvaćala predavanja iz kineziterapije prisustvovali su stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama u razvoju iz Centra za pružanje usluga u zajednici 'Ozalj' iz Karlovačke županije, iz Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju 'Pčelice' iz Ličko-senjske županije, iz Športskog saveza invalida grada Slavonskog Broda iz Brodsko-posavske županije i Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke te su tako stekli znanja koja će im koristiti u daljnjem radu s djecom s teškoćama u razvoju - stoji u priopćenju Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Kako je nadalje pojašnjeno, Projekt 'Kineziterapijskim aktivnostima do inkluzije djece s teškoćama u razvoju', akronim: 'KIDS', sklopljen je u okviru poziva na natječaj 'Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici - faza I', Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna mu vrijednost iznosi 1,223.462,75 kuna.

Projekt 'KIDS' svojim aktivnostima doprinosi ostvarenju ciljeva poziva na natječaj koji su:  unapređenje socijalne uključenosti te povećanje razine uključenosti u društvo skupina u riziku od socijalne isključenosti.

Svrha projekta je širenje i unapređenje mreže socijalnih usluga uspostavljanjem međuregionalne suradnje radi izjednačavanja mogućnosti djece s teškoćama u razvoju u potpomognutim područjima Hrvatske u odnosu na urbane centre. Projekt doprinosi i prevenciji institucionalizacije te promiče kulturu sporta i kretanja.

 

Autor: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti