OSIJEK Obilježen Tjedan sporta i sportske rekreacije osoba s invaliditetom

Cilj održavanja manifestacije bila je promidžba paraolimpijskih i neparaolimpijskih sportova, promidžba sporta i rekreacije te popularizacija sporta osoba s invaliditetom

Osijek - Tjedan - Sporta

 

Unatoč svim izazovima i poteškoćama uzrokovanim širenjem koronavirusa, u Osijeku se prošlog tjedna, od 5. do 10. listopada 2020., u organizaciji Saveza za sport i sportsku rekreaciju osoba s invaliditetom Osijek – SPORIN, održavala tradicionalna manifestacija 'Tjedan sporta i sportske rekreacije osoba s invaliditetom'.

Kako je objavljeno na posi.hr, cilj održavanja manifestacije bila je promidžba paraolimpijskih i neparaolimpijskih sportova, promidžba sporta i rekreacije te popularizacija sporta osoba s invaliditetom.

Tijekom cijeloga tjedna sportski klubovi osoba s invaliditetom na sportskim terenima, u dvoranama i Gradskim bazenima, gdje provode svoje treninge i natjecanja, predstavljali su svoje aktivnosti i promovirali sportove kojima se bave.

Centralni događaj manifestacije održan je 9. listopada na kuglani Pampas, gdje su nakon svečanog otvorenja prisutni imali mogućnost na jednom mjestu upoznati sve sportove kojima se bave Udruge, članice SPORIN-a, od odbojke, boćanja, plivanja, šaha i pikada do karatea u kolicima osoba s invaliditetom.

Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na centralnom događanju prisustvovao je savjetnik pravobraniteljice Mario Burek.

 

Autorica: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti