ZAGREBAČKI VELESAJAM Futsalito na kojemu sudjeluju i nogometaši El Clasica koje trenira osoba s invaliditetom

Trener s invaliditetom Kristijan Stipanović nakon operacije srca, krajem 2007. godine, osnovao je malonogometnu momčad El Clasico u Svetoj Nedelji koju trenira besplatno

Malonogometna momčad El Clasico

 

Na Zagrebačkom velesajmu održana je Pionirska futsal malonogometna liga pod nazivom Futsalito, na kojoj se natjecalo devet ekipa: Fc Uspinjača Gimka, Mnk Alumnus, Fc Futsal Dinamo, Mnk Futsal Aurelia, Mnk Fotex s dvije ekipe, Mnk Sveti Patrik, Mnk Delta Županja i Mnk El Clasico Sveta Nedelja

O svemu smo porazgovarali s Kristijanom Stipanovićem (31), nogometnim trenerom s invaliditetom iz Brezja u Svetoj Nedelji, koji je nakon operacije srca, krajem 2007. godine, osnovao malonogometnu momčad El Clasico u Svetoj Nedelji, koju trenira besplatno, a momčad se svake godine mijenja.

- Prije tri godine, kad smo osvojili Sportske igre mladih, razmišljao sam da nastavim sa svojom ekipom ili da pokrenem još koju ekipu. Nakon par dana razmišljanja odlučio sam da nastavim raditi kao i do tada. Rekao sam si da je tada pravi trenutak da pokrenem još koju kategoriju jer djeca to žele, a i da priuštim djeci iz našega grada da igraju Sportske igre, koje su na kraju krajeva i organizirane za njih. Tako da sad imam tri dobre ekipe - juniore, kadete i starije pionire. Kako nas je počela pratiti Fc Uspinjača Gimka, s kojima danas i surađujemo, dobili smo poziv od njihovog voditelja Futsal škole Morina Kujtima da igramo Futsalito za starije pionire. Naravno da smo pristali jer su djeca jedva čekala da igramo protiv futsal klubova. Drago mi je da smo se prijavili i da se čuje da naš grad ima ekipe u futsalu. Futsalito je počeo 27. rujna i do sada su igre bile tog dana i protekle nedjelje, 11. listopada. Odigrali smo tri utakmice gdje imamo po jednu pobjedu, jednu neriješeno i jedan poraz. Prošle nedjelje u drugom kolu smo nadigrali Fc Futsal Dinamo s 8:0, a u trećem kolu odigrali smo 3:3 s Mnk Sveti Patrik  - rekao je Stipanović.

Inače, Mnk El Clasico Sveta Nedelja već četrnaest godina okuplja djecu iz Svete Nedelje, koju prijavljuje na raznorazne turnire, Sportske igre mladih, a od ove godine igraju i Pionirsku futsal malonogometnu ligu. Cilj mu je da okupi što više djece iz Svete Nedelje, tako da od dvanaest igrača trojica su van toga grada. Klub već dvije godine surađuju s Futsal klubom Uspinjača Gimka.

 

Autorica: Klaudija Klanjčić