EHF EURO Hrvatska rukometna reprezentacija protiv Mađarske u prilično izmijenjenom sastavu

Drago mi je da su igrači, oni koji su zdravi, došli ovdje. Mislimo i o onima koji nisu s nama i nadamo se kako ćemo na narednom okupljanju, kad ćemo se pripremati za Svjetsko prvenstvo, biti svi, izjavio je izbornik Červar

Lino Červar

Izbornik Lino Červar

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se u ponedjeljak u Zagrebu uoči susreta EHF EURO kupa protiv Mađarske koji će se igrati u subotu u Osijeku.

Ovo je prvo okupljanje 'kauboja' nakon devet mjeseci i osvajanja srebrnog odličja na Europskom prvenstvu u Stockholmu. 

Zbog koronavirusa izbornik Lino Červar morao je prilično mijenjati popis igrača koje je prvobitno pozvao. Otpali su Ivan Pešić, David Mandić, Josip Božić-Pavletić, Marin Šipić, Matej Hrstić, Mate Šunjić, Matej Ašanin, Valentino Ravnić, Lovro Mihić, Igor Karačić i Marko Mamić, dio njih jer su zaraženi koronavirusom, a neki jer su im klubovi u samoizolaciji. 

Nakon okupljanja su i igrači i stručni stožer odradili testiranje i svi su negativni na COVID-19. 

- Drago mi je da su igrači, oni koji su zdravi, došli ovdje. Mislimo i o onima koji nisu s nama i nadamo se kako ćemo na narednom okupljanju, kad ćemo se pripremati za Svjetsko prvenstvo, biti svi. Poruku ohrabrenja i nade i želje da svi budemo zdravi i da nam bude bolje šaljemo svima - izjavio je izbornik Červar.

Povratnik u reprezentaciju Ivan Čupić nije skidao osmijeh s lica.

- Sigurno je ovo sada neka nova Hrvatska i neka malo drugačija, nego u ono vrijeme kad sam ja otišao prije dvije i nešto godine, ali uzbuđen sam, sretan i drago mi je da sam zdrav i da sam opet tu - kazao je Čupić.

U reprezentaciju se nakon određenih nesuglasica s odgovornima u savezu vratio i Manuel Štrlek.

- Sigurno mi je lijepo doći ponovno tu, vidjeti se s dečkima, odigrati koju utakmicu. Nažalost, situacija je ovakva kakva je, ali ćemo se truditi da izvučemo maksimum iz treninga i iz utakmice s Mađarima u Osijeku, koji su isto u dosta izmijenjenom sastavu. Trebamo se svi naučiti prilagođavati situaciji -  izjavio je Štrlek.

Osim utakmice s Mađarskom, Hrvatska je u ovom reprezentativnom terminu trebala još igrati i sa Slovačkom, no Slovaci su otkazali nastup zbog koronavirusa.

Konačni popis igrača za utakmicu s Mađarskom:
Marin Šego (Montpellier), Moreno Car (Nexe), Manuel Štrlek (Veszprem), Marin Jelinić (Nexe), Željko Musa (Magdeburg), Marino Marić (Melsungen), Ilija Brozović (Hannover-Burgdorf), Ante Kuduz (Dinamo Bukurešt), Domagoj Duvnjak (Kiel), Halil Jaganjac (Nexe), Luka Cindrić (Barcelona), Domagoj Pavlović (Melsungen), Šime Ivić (Erlangen), Ivan Martinović (Hannover-Burgdorf), Ivan Vida (Nexe), Fran Mileta (Nexe), Ivan Čupić (Vardar 1960)

Autor: Hina

 

Povezane vijesti