ZAGREBAČKI VELESAJAM Hrvatski savez košarke u kolicima održava 13. Kup Dubravke Cilige

Košarka u kolicima sport je namijenjen osobama koje imaju minimalnu povredu ili oštećenja kralježnice i donjih dijelova ekstremiteta tijela (paraplegija, parapareza, paraliza i slično)

Košarka u kolicima

 

Hrvatski savez košarke u kolicima održava u nedjelju 8. studenog u Domu košarke na Zagrebačkom velesajmu XIII. Kup Dubravke Cilige, a u polufinalnim utakmicama igrat će KKI Vodice, KKI Split, KKI Zagreb i KKI Brod. 

Hrvatski savez košarke u kolicima (HSKUK) je prošle godine odlučio da Kup Hrvatske nosi ime po Dubravki Ciligi, profesorici s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, koja je u Hrvatskoj bila pionirom u pružanju stručne trenerske podrške košarci u kolicima. 

- Izuzetno smo sretni što smo ipak, unatoč svim problemima i preprekama uzrokovanim pandemijom izazvanom virusom Covid-19, uspjeli organizirati XIII. Kup Dubravke Cilige u Domu Košarke Cedevita. Ove godine u Zagrebu sastaju se najbolji od najboljih iz obje lige natjecanja. Sljedeći koraci su nam, ukoliko ne dođe do zatvaranja, početi s igranjem Bauerfeind I i II. Lige Hrvatske, čija kola bi se trebala odigrati 7. i 14. studenog. Izuzetno nam je bitno  održati kontinuitet natjecanja u ovim novim izazovnim vremenima - istaknuo je Damjan Lisska, tajnik Hrvatskog saveza košarke u kolicima.

Na finalnom natjecanju sudjelovat će klubovi koji su svoja mjesta izborili u kvalifikacijama kroz natjecanje. Polufinalni parovi su KKI Vodice protiv KKI Split te KKI Zagreb protiv KKI Brod. 

Prema podacima Registra osoba s invaliditetom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Hrvatskoj živi više od 500.000 osoba s invaliditetom. Iako ta brojka čini čak 12 posto ukupnog stanovništva Republike Hrvatske, tek dva posto osoba s invaliditetom bavi se nekim oblikom sporta. 

Košarka u kolicima sport je namijenjen osobama koje imaju minimalnu povredu ili oštećenja kralježnice i donjih dijelova ekstremiteta tijela (paraplegija, parapareza, paraliza i slično). 

Autor: Hina

 

Povezane vijesti