KOŠARKA U KOLICIMA Zagreb osvajač Kupa košarke 'Dubravka Ciliga'

Za najboljeg košarkaša proglašen je Dino Sinovčić iz KKOI Splita, dok je najbolji strijelac Kupa Alex Franjul iz KKI Zagreb

KKI Zagreb


u sportskoj dvorani doma košarke Cedevita na Zagrebačkom velesajmu 7. i 8. studenog održano je završno natjecanje 13. Hrvatskog kupa košarke u kolicima 'Dubravka Ciliga'.

U finalu su košarkaši u kolicima Zagreba savladali ekipu Splita sa 67 :59.

U polufinalu su Zagrepčani svladali Brod sa 60:55, dok su Splićani bili bolji od ekipe iza Vodica sa 48 :38. U borbi za treće mjesto slavila je ekipa Vodica nad ekipom KKI BROD sa 65:49.

Za najboljeg košarkaša proglašen je Dino Sinovčić iz KKOI Splita, dok je najbolji strijelac Kupa Alex Franjul iz KKI Zagreb.

- Organizacija je bila na visokoj razini uz provedbu strogih epidemioloških mjera. Priznanja za postignute rezultate su podijelili dekan Kineziološkog fakulteta prof.dr.sc.Tomislav Krističević i predsjednik HPO-a Ratko Kovačić. Od ove godine Kup je posvečen pokojnoj dr.sc. Dubravki Ciliga koja je svojim predanim radom stvorila temelje moderne košarke u kolicima pružanjem stručne podrške, aktivno kroz vođenje i metode treninga. Na ovaj način smo željeli odati počast njenom liku i djelu - rekao je Ivica Vujica predsjednik Hrvatskog saveza košarke u kolicima.

Hrvatski savez košarke u kolicima je nacionalni savez koji okuplja oko 150 osoba s invaliditetom unutar 12 članica koje sudjeluju u natjecanjima koje vodi i organizira Savez.

- Košarka u kolicima u Hrvatskoj igra se od 70-ih godina 20. stoljeća. Do 2007. godine i osnutka Saveza postojala su samo tri kluba. Savez osim organiziranja I. i II. Lige, natjecanja Kupa, vodi i brigu o reprezentaciji. Želimo nastaviti kvalitetno rasti, kako veličinom tako i kroz struku - zaključio je Vujica.

Izvor: HPO

 

Povezane vijesti