SPLIT Adidas pripremio tenisice s imenom Jugoplastike

Upravo je tvornica Jugoplastike osamdesetih godina za Adidas proizvodila 4,5 milijuna sportskih torbi godišnje. I to se prodavalo na istočnom i zapadnom europskom tržištu

Adidas - Jugoplastika

 

Svjetski brand Adidas odužio se košarkaškim majstorima iz Splita na način da je tenisice nazvao Jugoplastika.

Proizvođač sportske opreme Adidas pripremio je sportsku obuću, točnije tenisice ili patike u znak poštovanja prema Košarkaškom klubu Jugoplastika, kao nositelju kvalitete Europske košarke krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina kada su Splićani bili tri puta prvaci Europe, objavljeno je na morski.hr.

Ekskluzivna verzija Adidas Forum High slavi nepogrešivu košarkašku kulturu Balkana. Tako svjetski poznati dućan svih vrhunskih sportskih marki, kojeg možete pronaći na Instagramu, najavljuje ekskluzivu za buduće vlasnike ovih tenisica, kojih ima tek u ograničenom broju.

Opisana je i suradnja osamdesetih godina prošlog stoljeća:

- Upravo je tvornica Jugoplastike osamdesetih godina za tvornicu Adidas proizvodila 4,5 milijuna sportskih torbi godišnje. I to se prodavalo na istočnom i zapadnom europskom tržištu. Tijekom 1990. godine prodali su proizvode u vrijednosti 350 milijuna dolara. Jugoplastika je ulagala i u lokalnu zajednicu, a najsvjetliji primjer bio je splitski Košarkaški klub, koji je zahvaljujući financiranju te tvrtke uspio osvojiti tri naslova prvaka krajem 1980-ih i početkom 1990-ih.

Klaudija Klanjčić

 

Autorica: Klaudija Klanjčić

Foto: morski.hr