HRVATSKI PARAOLIMPIJSKI ODBOR Zaklada Paraolimpijac poziva na virtualni donacijski kviz

Središnja tema ovog jedinstvenog događaja pod moderatorskom palicom Morane Zibar, majstorice kvizaške igre te paraolimpijaca Ivana Katanušića i Matije Sloupa bit će desetljeće paraolimpijskog sporta u Hrvatskoj, no za sudjelovanje u kvizu nije potrebno veliko paraolimpijsko predznanje budući da su sva pitanja u kvizu iz opusa općeg znanja

Zaklada Paraolimpijac

 

Zaklada Paraolimpijac ovogodišnji Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava virtualnim donacijskim kvizom s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za podizanje kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju, objavio je na svojoj mrežnoj stranici Hrvatski paraolimpijski odbor.

Zaklada Paraolimpijac pokrenuta je u prosincu 2012. godine te je proteklih godina pomogla brojnim paraolimpijcima kako bi lakše prebrodili prelazak u karijeru nakon sportske karijere i djeci s teškoćama u razvoju omogućila bavljenje sportom i tako jačala samopouzdanje najranjivije skupine.

- Naše tradicionalne donacijske večere svih su godina postojanja omogućile da djeci i mladima s teškoćama u razvoju pomognemo u njihovom razvoju. Takav vid pomoći je iznimno bitan i bilo je jasno da je ove godine ne smijemo i ne možemo ne pružiti, pa se iz nemogućnosti održavanja iste rodila ideja za koju smatramo kako će u ovim tmurnim danima pružiti malo razbibrige. Iznimno me raduje da su to prepoznali i naši dugogodišnji partneri Allianz, INA i Pevex koji su se pobrinuli i za nagrade krvizaških pobjednika/ca - izjavio je upravitelj zaklade Ratko Kovačić.

Središnja tema ovog jedinstvenog događaja pod moderatorskom palicom Morane Zibar, majstorice kvizaške igre te paraolimpijaca Ivana Katanušića i Matije Sloupa bit će desetljeće paraolimpijskog sporta u Hrvatskoj, no za sudjelovanje u kvizu nije potrebno veliko paraolimpijsko predznanje, budući da su sva pitanja u kvizu iz opusa općeg znanja.

Paraolimpijac Ivan Katanušić, europski rekorder u bacanju diska te osvajač sedam europskih i svjetskih medalja povodom svog moderatorskog debija ističe:

- U 2020. smo probali puno toga novoga vezanog uz trening, tehniku i mentalnu snagu, a ovo isto smatram jednim novim iskustvom koje će zasigurno obogatiti moju karijeru. Ove godine sam počeo ulagati puno truda i vremena u plan profesionalnog usavršavanja i učenja, jer mislim da je moguće ostvariti i poslovnu karijeru poslije sporta, samo je potrebno uložiti trud i vrijeme. Sve ostalo će doći - kazao je Katanušić.

Prijave na virtualni donacijski kviz koji će se održati u četvrtak 3. prosinca s početkom u 15 sati su otvorene na mrežnoj stranici www.paraolimpijac.hr, dok svi zainteresirani svoj doprinos mogu iskazati i u obliku donacije uplatom na račun: Zaklada Paraolimpijac, Zinke Kunc 3a, Zagreb, Privredna banka Zagreb, IBAN: HR4123400091110558214.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti