Humanitarna revija 'Sve za nju': Podržite akciju protiv raka dojke

U Hrvatskoj je 2006. počela provedba nacionalnog programa prevencije raka dojke, u kojem se sve žene u dobi od 50 do 69 godina pozivaju na preventivni mamografski pregled. Cilj programa je smanjiti smrtnost od raka dojke najmanje 25 posto. Od raka dojke mogu oboljeti i muškarci

Rak dojke je najčešći zloćudni tumor u žena u svijetu. Prema podacima Registra za rak Hrvatske (Hrvatski zavod za javno zdravstvo), godišnje u Hrvatskoj od raka dojke obolijeva oko 2500 žena, a rak dojke najčešći je uzrok smrti od raka u Hrvatskoj, godišnje umire preko 800 žena. U Hrvatskoj je 2006. počela provedba nacionalnog programa prevencije raka dojke, u kojem se sve žene u dobi od 50 do 69 godina pozivaju na preventivni mamografski pregled. Cilj programa je smanjiti smrtnost od raka dojke najmanje 25 posto. Od raka dojke mogu oboljeti i muškarci. Rano dijagnosticiran rak dojke izlječiv je u 95 posto slučajeva.

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja "SVE za NJU“ poziva vas na humanitarnu modnu reviju "Matthew Williamson Lindex“ u sklopu kampanje "Sve za nju, najbolju prijateljicu“ koja će se održati u petak, 18. listopada 2013. u Point centru (Vrbani) s početkom u 18 sati.
Udruga "SVE za NJU“, u suradnji s robnom markom Lindex, u sklopu mjeseca borbe protiv raka dojke organizira humanitarnu modnu reviju na kojoj će biti predstavljena kolekcija poznatog dizajnera Mathewa Williamsona, čija je linija uključena u kampanju pomaganja ženama oboljelima od raka i čiji će se dio prihoda od prodaje donirati udruzi.
Kolekciju će nositi manekenke Ivana Ergić, Aleksandra Grdić, Andreja Katkić, Katarina Prnjak, Zorica Raić, Tanja Miljuš i Isabella Rakonić.
Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 6418 765 ili na e-mail info@sveza nju.hr
In-Portal

Foto: PIXSELL