NADAHNUĆE Nogometaš Liverpoola ostvario san paraliziranom dječaku Emersonu

Prenosimo priču o ostvarenju dječačkog sna paraliziranog mališana Emersona, za koje je zaslužan Trent Alexander-Arnold, zvijezda engleskog nogometnog kluba iz Liverpoola

 

U ova tmurna vremena, u kojima smo obasipani vijestima o koronavirusu, smrtima, potresima, poplavama i različitim drugim nepogodama, uvijek je dobro osvježenje kada čujemo za dobra djela, za humanitarnost.

Ovaj puta donosimo priču o ostvarenju dječačkog sna paraliziranog mališana Emersona, za koje je zaslužan Trent Alexander-Arnold, zvijezda engleskog nogometnog kluba iz Liverpoola.

Kako je objavljeno na www.redbull.com, do dramatične promjene života u obitelji Grant došlo je 15. kolovoza 2016., kada je dječak Emerson, sada petogodišnjak, dobio dijagnozu paralize od prsa prema dolje, čemu je uzrok bila ponovljena arahnoidna cista na kralježnici. Otac Emerson se prisjetio koliko je dijagnoza šokirala cijelu obitelj.

- Ipak je nadahnjujuće i dirljivo vidjeti povjerenje i snagu kojom odišu mali Emerson i njegovi roditelji. Dio toga povezan je s njihovom strašću prema nogometu i njihovom rodnom klubu Liverpoolu. Trent Alexander-Arnold, zvijezda tog kluba, nikako nije želio propustiti priliku da posjeti cijelu obitelj i ispuni jedan dječački san. Alexander-Arnold htio je izmamiti Emersonu osmijeh na lice. I definitivno je u tome uspio - objavljeno je.

I za kraj, slijedi poruka onima koji se mogu priključiti Wings for Life World Run utrci 9. svibnja 2021.

- Budi dio zajednice koja pomaže u pronalasku lijek za ozljede leđne moždine. Budi i ti nada Emersonu i trči za one koji ne mogu ili donacijom napravi korak za sve buduće korake.

Prijave su putem poveznice: https://www.wingsforlifeworldrun.com/hr/login.

Činjenica je da ne treba puno da bi ljudi bili sretni. Ponekad je potreban samo osmijeh, lijepa riječ, poneka sitnica, posjeta, ali je važno da bude od srca, s ljubavlju.

 

Autorica: Klaudija Klanjčić
Fotografija: redbull.com

 

Povezane vijesti