HRVATSKI RUKOMETNI SAVEZ Fantastična atmosfera u 'taboru Kauboja' uoči Svjetskog prvenstva

Mislim da je naša najveća snaga zajedništvo ekipe koje imamo. Svi savjetujemo jedan drugoga, želimo biti podrška jedan drugome, uvijek ćeš pomoći, odnosno saslušati, kaže Marin Šipić

Hrvatska rukometna reprezentacija

 

Dva dana ostala su do odlaska hrvatske muške seniorske reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Egipat. Završne pipreme reprezentativci odrađuju u Zagrebu te s nestrpljenjem i u sjajnoj atmosferi očekuju svjetsku smotru.
Ritam priprema u Zagrebu je na najvišoj razini, po treningu se jutro poznaje, nakon čega slijedi ručak, popodnevni odmor pa opet trening, večera i spavanje. Naravno, potrebno je naći vremena i za video analize, kao i kratka druženja naših reprezentativaca. Dvojica su odvojila dio vremena i za medijske obveze - Marino Marić i Marin Šipić.
- Imamo nacrte naše igre za Prvenstvo, moramo se još uigrati i trenirati ova dva dana. Mlađi igrači imaju iskustva koje skupljaju u klubovima, ali i u reprezentaciji - kaže Marino Marić.

- Optimist sam i mislim da nećemo imati velikih problema. Oni i na treninzima izgaraju, to je nešto predivno i drago mi je da dobiju priliku da igraju i da vidi cijela hrvatska javnost da se mi možemo osloniti na našu mladost. Znam i kad sam ja bio mlad koliko to znači mladom igraču. Stariji igrači nisu kamen spoticanja mlađima. Prvenstva su veliki motivi i za mene je to veliki užitak i velika motivacija. Nadamo se da će biti sve dobro i vidjet ćemo slijed događaja na Prvenstvu. Egipat je specifičan sam po sebi, ugodna je klima, a što se tiče izolacije, uvijek na prvenstvima smo fokusirani na treninge i utakmice, pričamo zajedno, tako da smo mi praktički na svakom turniru izolirani od vanjskog svijeta - zaključuje Marić
- U prvoj utakmici protiv Španjolske vidjeli smo na čemu smo. Imali smo više treninga, isprobali smo neke nove stvari i mislim da nije veliki problem što smo imali samo jednu utakmicu u pripremama - nadovezuje se Marin Šipić.

- Uvježbavamo napad i obranu, radimo taktiku, malo teretane i tako. Uvijek se može u svemu napredovati. Mislim da je naša najveća snaga zajedništvo ekipe koje imamo. Svi savjetujemo jedan drugoga, želimo pomoći jedan drugome, uvijek ćeš pomoći, odnosno saslušati.

Autor: In Portal

 

Povezane vijesti