HPO I ALLIANZ Izbor za najbolju paraolimpijku ili paraolimpijca desetljeća

Allianz Hrvatska i Hrvatski paraolimpijski odbor, povodom desetogodišnje suradnje, od 14. siječnja do 28. siječnja 2021. pozivaju javnost da glasom podrže svoje paraolimpijske miljenike u izboru za najbolju paraolimpijku ili paraolimpijca desetljeća

Paraolimpijac desetljeća, izbor

 

Svi nominirani sportaši i sportašice imaju jednu zajedničku karakteristiku - u proteklom desetljeću osvojili su medalju na Paraolimpijskim igrama. Riječ je o jedanest iznimnih parasportaša koji su svojim kontinuiranim radom i rezultatima Hrvatsku upisali na svjetsku kartu paraolimpijskog sporta. Bruno Bošnjak, Branimir Budetić, Helena Dretar-Karić, Darko Kralj, Anđela Mužinić, Sandra Paović, Mikela Ristoski, Dino Sokolović, Velimir Šandor, Mihovil Španja i Zoran Talić u proteklih su deset godina osvojili jedanaest medalja na Ljetnim paraolimpijskih igrama u Londonu 2012. i Riju 2016. te dvije medalje na Zimskim paraolimpijskim igrama u PyeongChangu 2018.

- Paraolimpijci su nepresušan izvor inspiracije, i kada se uzme u obzir koliko se odricanja, discipline i motivacije krije iza svake pojedine medalje, osjećamo potrebu da tu inspiraciju podijelimo sa svijetom i pokažemo kako smo uvijek uz njih, za sve što je pred nama - izjavio je Daniel Matić, predsjednik Uprave Allianz Hrvatska.

Allianz i Hrvatski paraolimpijski odbor su partneri od 2011. godine te od samog početka suradnje adresiraju aktualne društvene probleme i široj javnosti približavaju vrhunske rezultate, ali i izazove paraolimpijskih sportaša kroz različite projekte. Projekti poput ‘Paraolimpijskog školskog dana’ u sklopu kojeg je 60.000 školaraca otkrilo svijet paraolimpizma i ‘Trenera velikog srca’, koji je u 20 hrvatskih gradova djeci s teškoćama u razvoju omogućio bavljenje sportom, ostavili su trajni trag i potaknuli pozitivne promjene k ravnopravnijem i tolerantnijem društvu. Društvu u kojem bavljenje sportom nije privilegija već pravo dostupno svima i u kojem paraolimpijske medalje imaju istu vrijednost i sjaj kao i olimpijske.

- U proteklih deset godina bilježimo pozitivne pomake u sportu osoba s invaliditetom i statusu naših paraolimpijaca, no još nismo stigli do željene i potrebne uključenosti. Prepoznao je to i Allianz, kojem se zahvaljujem na ovoj intenzivnoj i uspješnoj desetogodišnjoj suradnji - izjavio je Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Svoj glas možete predati do zaključno 28. siječnja 2021. na mrežnoj stranici http://www.allianz.hr/paraolimpijci gdje ćete naći i pojedinačne rezultate nominiranih sportaša i sportašica.

Autor: HPO/In Portal

 

Povezane vijesti