MEĐUNARODNI OLIMPIJSKI ODBOR Teško je, ali Olimpijske igre će se održati

MOO i Organizacijski odbor Tokija, japanska vlada i gradska vlada Tokija odlučni su biti domaćini ovih Igara od izbijanja pandemije u veljači prošle godine. Održavamo svoju odlučnost i ne vidimo zapreku za to, kazao je Coates

Maskote Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju.

 

Visoki dužnosnik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) John Coates rekao je da je stopostotno uvjeren da će Olimpijske igre biti održane ovog ljeta u Tokiju, objavio je Reuters.

- Teško je, ali Igre će se održati - kazao je Australac Coates, koji je dopredsjednik MOO-a i predsjedava koordinacijskom komisijom Tokija 2020.

Dodao je kako će odluka o tome hoće li gledatelji moći prisustvovati Igrama od 23. srpnja do 8. kolovoza biti poznata u ožujku ili travnju.

- MOO i Organizacijski odbor Tokija, japanska vlada i gradska vlada Tokija odlučni su biti domaćini ovih Igara od izbijanja pandemije u veljači prošle godine. Održavamo svoju odlučnost i ne vidimo zapreku za to - kazao je Coates, koji je svjestan da podrška Igrama u Japanu jenjava.

Gotovo 80 posto japanske javnosti sada se protivi održavanju Ljetnih igara kako je zakazano ove godine, pokazuju nedavne ankete.

U četvrtak se šef Tokija 2020 i bivši premijer Yoshiro Mori ispričao zbog seksističkih komentara o tome da žene previše razgovaraju, ali rekao je da neće dati ostavku.

Njegove su primjedbe izazvale buru kritika na društvenim mrežama i riskirale daljnje narušavanje javnog mišljenja o Igrama.

Autor: Hina

 

Povezane vijesti