LEGENDA VELIKOG SRCA Jordan donirao deset milijuna dolara

Košarkaški velikan Michael Jordan donirao je deset milijuna dolara za izgradnju dvije medicinske klinike za neosigurane u svom rodnom gradu Wilmingtonu u Sjevernoj Karolini

Michael Jordan i Barack Obama.

 

Klinike bi se trebale otvoriti početkom 2022. godine.

Jordan, koji je odrastao i pohađao srednju školu u Wilmingtonu, prethodno je donirao sedam milijuna dolara za osnivanje obiteljskih klinika u Charlotteu za podršku ranjivim zajednicama.

- Ponosan sam što sam se još jednom udružio s tvrtkom Novant Health kako bih proširio model obiteljske klinike i kako bih omogućio bolji pristup medicinskim uslugama u mom rodnom gradu - rekao je Jordan.

- Svatko bi trebao imati pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti, bez obzira gdje živi ili ima osiguranje ili ne. Wilmington zauzima posebno mjesto u mom srcu i zaista mi je drago što mogu vratiti zajednici koja me podržavala tijekom cijelog mog života - dodao je.

Tijekom svoje uspješne NBA karijere u dresu Chicago Bullsa osvojio je šest naslova prvaka, pet puta je proglašavan najkorisnijim igračem lige, te šest puta najkorisnijim igračem NBA finala.

S američkom reprezentacijom osvojio je dvije zlatne olimpijske medalje. Prvu je osvojio na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984. godine, a drugu na OI u Barceloni 1992. kao član originalnog Dream Teama.

Ušao je u Kuću slavnih 2009. godine.

Autor: Hina

 

Povezane vijesti