SNJEŽNA PRINCEZA Lucija Smetiško treća na utrci Svjetskog paraskijaškog kupa

Hrvatska reprezentativka Lucija Smetiško osvojila je odlično treće mjesto na veleslalomskoj utrci stojećih paraskijašica za Svjetski paraskijaški alpski kup, koja je održana u utorak u austrijskom Leogangu

Lucija Smetiško s odličjem.

 

Pobijedila je Njemica Anna-Maria Reider, a za 17-godišnju Zagrepčanku to je prvo postolje na utrkama svjetskog kupa.

- Presretna sam, jer sam samo prije godinu dana mogla sanjati postolje na utrkama svjetskog kupa. Odvozila sam dvije dobre vožnje. Staza je bila otvorena i brza što mi je odgovaralo, tako da sam uspjela uhvatiti ritam svog skijanja. Kad sam ušla u cilj mojoj radosti nije bilo kraja. Iako sam ostvarila normu za Paraolimpijske igre slijedeće godine u Pekingu, još moram mnogo truda uložiti kako bih podignula kvalitetu svog skijanja - zaključila je učenica 13. gimnazije u Zagrebu Lucija Smetiško.

Damir Mizdrak s vodičicom Marijom Coch zauzeo je šesto mjesto u konkurenciji slabovidnih skijaša, a Lovro Dokić je u konkurenciji stajaćih odustao.

- Bila su to doista dobre dvije vožnje Lucije Smetiško. Ono što me posebno veseli je što je Lucija bila bolja od njenih izravnih konkurentica iz Rusije i Nizozemske. Damir Mizdrak, koji je zauzeo šesto mjesto, također je dobro odvozio veleslalom. Imao je dobar priključak s ostalim konkurentima. Lovro Dokić dobro je započeo, ali nažalost morao je odustati - zaključio je izbornik Luka Dobrinić.

U Leogangu se u sve tri kategorije natječe 55 skijašica i skijaša iz 14 zemalja. Danas je na rasporedu još jedan veleslalom, a u četvrtak i petak dvije slalomske utrke.

Autor: Hina

 

Povezane vijesti