PARASKIJANJE Lucija Smetiško osvojila još dva treća mjesta

Mlada hrvatska skijašica Lucija Smetiško nastavlja nizati odlične rezultate u Svjetskom paraskijaškom kupu u austrijskom Leogangu

Lucija Smetiško

 

Nakon dva veleslalomska treća mjesta, 17-godišna Zagrepčanka je u četvrtak osvojila i treće mjesto u slalomu.

Podsjetimo, nakon trećeg mjesta koje je osvojila u utorak u veleslalomu, mlada skijašica je isti uspjeh ponovila u srijedu, a sada i u četvrtak. Ovoga puta u slalomu.

Ispred nje su ponovo bile Njemice Anna-Maria Reider i Andrea Rothfuss, baš kao i u veleslalomu.

- Ovo je još jedan odličan uspjeh i tehnički sve bolje skijanje za Luciju koja na najbolji način najavljuje iduću paraolimpijsku sezonu - kazao je izbornik Luka Dobrinić.

- Ovo je Lucino prvo slalomsko postolje i vidi se njezin veliki napredak i s optimizmom gledam na iduću sezonu u kojoj nas osim paraolimpijskih igara očekuje i svjetsko paraskijaško prvenstvo - dodao je.

Damir Mizdrak u konkurenciji slijepih i slabovidnih nije završio prvu vožnju. Odlično je krenuo, no, nažalost, na sredini staze je ‘zahaklao’ vrata. Pobijedio je odlični Britanac Simpson.

Prvu vožnju nije završio niti Lovro Dokić u konkurenciji stajaćih načinivši sličnu pogrešku kao i Mizdrak. U njegovoj konkurenciji slavio je Francuz Bauchet.

Danas je na rasporedu drugo slalomsko nadmetanje.

Autor: Hina

 

Povezane vijesti