PROJEKT KIDS Nastavak provedbe edukacije 'Psihosocijalna usluga za djecu s teškoćama u razvoju'

Projekt KIDS svojim aktivnostima doprinosi ostvarenju ciljeva poziva na natječaj, kao što su unaprjeđenje socijalne uključenosti te povećanje razine uključenosti u društvo skupina u riziku od socijalne isključenosti

Snimka ekrana, prezentacija.

 

Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke nastavlja od 1. ožujka 2021. s provedbom edukacije 'Psihosocijalna usluga za djecu s teškoćama u razvoju' u sklopu projekta 'Kineziterapijskim aktivnostima do inkluzije djece s teškoćama u razvoju', akronim: KIDS.

Snimka ekrana, kolaž sudionika.Kako stoji u priopćenju Saveza, edukaciji, koja se održava putem Zoom aplikacije, prisustvuju stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama u razvoju iz Centra za pružanje usluga u zajednici 'Ozalj' iz Karlovačke županije, iz Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju 'Pčelice' iz Ličko-senjske županije, iz Športskog saveza invalida Grada Slavonskog Broda iz Brodsko-posavske županije i Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke, čime će steći znanja koja će im koristiti u daljnjem radu s djecom s teškoćama u razvoju.

Projekt KIDS sklopljen je u okviru poziva na natječaj: 'Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici - faza I', Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, a sufinanciran je od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost mu je 1,223.462,75 kuna.

Snimka ekrana, prezentacija.Kao što smo već objavili, Projekt KIDS svojim aktivnostima doprinosi ostvarenju ciljeva poziva na natječaj, kao što su unapređenje socijalne uključenosti te povećanje razine uključenosti u društvo skupina u riziku od socijalne isključenosti. Svrha mu je širenje i unapređenje mreže socijalnih usluga, uspostavljanjem međuregionalne suradnje radi izjednačavanja mogućnosti djece s teškoćama u razvoju, u potpomognutim područjima Hrvatske u odnosu na urbane centre. Projekt doprinosi i prevenciji institucionalizacije te promiče kulturu sporta i kretanja.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti