OI TOKIO Odluka o stranim gledateljima bit će donesena do kraja ožujka

Odluka o tome hoće Olimpijske igre u Tokiju ovo ljeto moći uživo pratiti strani navijači bit će donesena do kraja ožujka, izjavio je u srijedu japanski ministar za OI Tamayo Marukawa

Olimpijska zastava, ilustracija.

 

Novine Mainichi su ranije objavile kako japanska vlada planira zabraniti ulazak u zemlju stranim navijačima želeći spriječiti širenje koronavirusa.

Konačna odluka bit će donesena nakon sastanka s predstavnicima Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) i drugim stranama uključenima u organizaciju Olimpijskih igara, piše Mainichi.

Osim toga, vlada razmišlja i o tome hoće li pustiti gledateljima iz Japana da s tribina prate natjecanja, prenosi Mainichi pozivajući se na neimenovane izvore.

Istovremeno, većina Japanaca je i dalje protiv održavanja olimpijskih igara, a prema zadnjim ispitivanjima javnog mišljenja velika većina, njih 91 posto, je za to da, ako se Igre ipak drže, dopušten broj gledatelja bude minimalan ili da ih uopće ne bude na natjecanjima.

Olimpijske igre u Tokiju trebale su se održati prošlo ljeto, no zbog pandemije koronavirusa odgođene su za ovo ljeto s planiranim početkom 23. srpnja.

Autor: Hina

 

Povezane vijesti