HUMANITARNA AKCIJA ZA BRAČKE PUPOLJKE Koliko kilometara, toliko i terapija za djecu s teškoćama u razvoju

Brački planinari Daniel i Ranko preći će 14 planina, dvanaest rijeka, dva jezera, 18 zaštićenih područja, sedam županija, 52 općine i ukupno 1.100 kilometara da bi prikupili sredstva za 1.100 sati terapije u udruzi roditelja djece s teškoćama u razvoju Brački pupoljci

Daniel, Ranko, Brački pupoljci, akcija, ilustracija

 

Udruga Brački pupoljci s otoka Brača godišnje organizira prosječno 3.200 sati besplatnih terapija za djecu s teškoćama u razvoju. Trošak jednog sata terapije je prosječno sto kuna, pa se akcijom planira prikupiti ukupno 110.000 kuna, odnosno 100 kuna po kilometru.

Djeci u ovoj udruzi na raspolaganju potpuno besplatno stoje logoped, defektolog, fizioterapeut, senzorni terapeut, učitelj ortopedagog i psiholog, no da bi te vrijedne usluge i dalje ostale dostupne i besplatne, potrebno je osigurati stabilno financiranje rada udruge.

Daniel i Ranko krenut će iz Pule 20. ožujka 2021. godine, duž Via Adriatica rute, podijeljene u ukupno 13 etapa, sve do Prevlake. Tijekom narednih 50-ak dana, koliko će dečkima trebati da prođu cijelu rutu, moći ćete po etapama pratiti gdje su točno, koliko se novca prikupilo, koliko je sati terapija osigurano, i još mnogo toga, putem internet stranice akcije i društvenih mreža.

Ovu posebnu akciju možete podržati sponzoriranjem kilometara (uplatom donacije na posebni račun humanitarne akcije), podrškom na društvenim mrežama, praćenjem Daniela i Ranka na njihovoj ruti putem internet stranice akcije, dijeljenjem informacija o akciji i na druge načine.

SVE ŠTO NISTE ZNALI O DANIELU I RANKU

Ranko je profesionalni vatrogasac, planinar, triatlonac, ali prije i nakon svega suprug i otac dvije djevojčice, koji sebi voli zadavati (i uspješno ispunjavati!) ekstremne ciljeve, pripremati se i trenirati kako bi ih i ostvario, natjecati se sa samim sobom i svojim umom.

Danijel je kineziolog, planinar, ronioc, padobranac, maratonac, svjetski putnik te - ironman triatlonac. Završavanjem Ironman utrke 2016. položio je najteži test fizičke žilavosti i mentalne snage, dokazujući još jednom svoju strast i predanost pomicanju osobnih i fizičkih granica.

Brački pupoljci su udruga koja okuplja roditelje i djecu s teškoćama u razvoju na otoku Braču te organizira individualne i grupne terapije, senzornu integraciju i druge programe za djecu, a roditeljima pruža savjetodavnu i psihološku podršku. Programi udruge doprinose rehabilitaciji, osposobljavanju i pripremi djece s raznim teškoćama za aktivno sudjelovanje u društvu, uključivanje u vrtiće i škole u njihovim bračkim mjestima. Zbog specifičnosti života na otoku i udaljenosti specijaliziranih ustanova, cilj udruge je osigurati defektologa, neurofeedback tretmane, logopeda, fizioterapeuta i druge stručnjake koji provode terapiju koja je neophodna za razvoj i napredak djece s poteškoćama u razvoju.

Više o humanitarnoj akciji možete doznati na stranicama 1100 kilometara.com i na Facebook profilu.

Donacije možete uplatiti na poseban račun HR 47 236 0000 1502 8819 25.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti