MONTPELLIER Hrvatski rukometaši dramatično ostali bez nastupa u Tokiju

Umjesto Hrvatske, na Olimpijske igre u Tokiju plasirali su se rukometaši Portugala pobijedivši u zadnjoj utakmici kvalifikacijskog turnira u Montpellieru Francusku s 29-28

Duvnjak u skoku, ilustracija.

 

Iako je hrvatska rukometna reprezentacija u posljednjem nastupu na kvalifikacijskom turniru za olimpijske igre pobijedila Tunis s 30-27 i tako s četiri boda završila natjecanje koje je kapetan Domagoj Duvnjak okarakterizirao ‘najtežim kvalifikacijama za OI u kojima je igrao’, to nije bilo dovoljno za ostvarenje cilja - plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Umjesto Hrvatske, na Olimpijske igre u Tokiju plasirali su se rukometaši Portugala pobijedivši u zadnjoj utakmici kvalifikacijskog turnira u Montpellieru Francusku s 29-28, a pobjednički pogodak postigao je Silva dvije sekunde prije isteka vremena.

Francuzi su još četiri minute prije kraja vodili s 28-25, ali su Portugalci završnom serijom 4-0 izborili mjesto na olimpijskom turniru u Tokiju.

Tamo će iz kvalifikacijske skupine 2 i Francuska, iz skupine 1 Norveška i Brazil te iz skupine 3 Švedska i Njemačka.

Svoje su sudjelovanje već prije osigurali Japan kao domaćin, Danska kao svjetski prvak iz 2019., Španjolska kao aktualni europski prvak, Egipćani kao prvaci Afrike, panamerički prvaci Argentinci te Bahrein kao pobjednik azijskih kvalifikacija.

Hrvatski rukometaši su prvi put ostali bez nastupa na olimpijskom turniru od Sydneyja 2000.

Hina

 

Povezane vijesti