Mamić podnio ostavku na dužnost trenera Dinama

Tri dana uoči uzvratne utakmice osmine finala Europske lige između Dinama i Tottenhama, treneru ‘Modrih’ Zoranu Mamiću je Vrhovni sud u većem dijelu potvrdio presudu po kojoj mora u zatvor na četiri godine i osam mjeseci

Zoran Mamić

 

Vrhovni sud potvrdio je u ponedjeljak presudu osječkog Županijskog suda kojom je odbjegli čelnik HNK Dinamo Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Najviši sud je Zoranu Mamiću smanjio kaznu zatvora sa četiri godine i 11 mjeseci na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru sa četiri godine i dva mjeseca na tri godine i dva mjeseca.

Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću je potvrđena prvostupanjska presuda kojom je osuđen na tri godine zatvora, dodao je najviši sud u priopćenju u kojem navodi samo inicijale optuženika.

Hrvatski nogometni prvak Dinamo iz Zagreba objavio je kako je njegov dosadašnji trener i sportski direktor Zoran Mamić podnio ostavku na svoje dužnosti.

- Iako se ne osjećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravomoćna ja je prihvaćam kao takvu i podnosim ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspjeha u daljnjem radu - izjavio je Mamić.

Uprave Dinama prihvatila je Mamićevu ostavku te je na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora prve momčadi imenovan Damir Krznar.

Da Mamić nije sam podnio ostavku, Dinamo bi morao s njim raskinuti ugovor prema Zakonu o sportu koji navodi kako niti jedna osoba koja je pravomoćno osuđena na kaznu dužu od šest mjeseci ne može voditi ni organizirati sportska natjecanja ili obavljati stručne poslove u sportu.

Dinamo će za tri dana igrati uzvratnu utakmicu osmine finala Europske lige protiv Tottenham Hotspura, dok u prvenstvu drži prvo mjesto s dva boda više i utakmicom manje od drugog Osijeka.

Hina

 

Povezane vijesti