UJEDINJENI ARAPSKI EMIRATI Svjetski kup u streljaštvu osoba s invaliditetom, velika očekivanja od Damira Bošnjaka

Svima je dobro poznata situacija s pandemijom koja je unijela potpuni kaos u rasporedu natjecanja, planove i programe trenažnih procesa, da ne kažem u živote sportaša. Veseli me ipak činjenica da nam se proširio sastav reprezentacije, rekao je izbornik Tomislav Lazić

Damir Bošnjak

 

Od 16. do 24. ožujka Ujedinjeni Arapski Emirati domaćini su u Al Ainu Svjetskog kupa u parastreljaštvu. Hrvatska reprezentacija na natjecanju će nastupiti s pet strijelaca u šest različitih disciplina zračnog i malokalibarskog oružja.

Jedan od najiskusnijih članova reprezentacije je svakako Bjelovarčanin, paraolimpijac Damir Bošnjak koji će nastupiti u disciplinama 10 m zračni pištolj te u 25 m pištolj i 50 m pištolj. Paraolimpijac Rudolf Petrović nadmetat će se u dvije discipline puške, 10 m zračna puška ležeći - mješovito i 50 m puška ležeći - mješovito. Po prvi puta u povijesti hrvatskog parastreljaštva na međunarodnom natjecanju nastupit će i tri parastrijelca oštećenog vida: Ruža Markešić, Fran Skračić i Darko Golubić u disciplini 10 m zračna puška ležeći - mješovito.

- Svima je dobro poznata situacija s pandemijom koja je unijela potpuni kaos u rasporedu natjecanja, planove i programe trenažnih procesa, da ne kažem u živote sportaša. Veseli me ipak činjenica da nam se proširio sastav reprezentacije i time, nadam se, započeo dugo očekivani proces izgradnje kvalitetne i brojne reprezentacije. No s obzirom na činjenicu da je početak kalendarske godine i da već godinu dana nismo imali neko jače natjecanje, nadam se da će sve njih želja za natjecanjem dodatno motivirati kako bi pokazali ono najbolje u svojoj izvedbi - zaključio je izbornik Tomislav Lazić.

Darko Matić/HPO