PULA Održano Otvoreno pojedinačno paraatletsko prvenstvo Hrvatske

Na pulskom stadionu SRC Veruda - Uljanik u nedjelju je održano 24. Otvoreno pojedinačno paraatletsko prvenstvo Hrvatske na kojem je nastupilo 105 paraatletičara iz osam europskih zemalja

Miljenko Vučić baca kuglu, ilustracija.

 

Od hrvatskih paraolimpijaca treba istaknuti rezultat Miljenka Vučića u kugli od 13.49 metara, kao i Velimira Šandora u disku s daljinom od 20.02 m. Matija Sloup je kugli ostvario rezultat 9.68 m, Ivan Katanušić u disku 58.65 m, te Mikela Ristoski u skoku u dalj od 5.40 m.

Izbornik Damjan Sedić istaknuo je kako se desetak što evidentnih, što mogućih putnika na Paraolimpijske igre u Tokiju nametnulo svojom trenutačnom formom.

- Svi su oni nagovijestili dobru sportsku sezonu tako da se nadam dobrim rezultatima na Europskom prvenstvu u Poljskoj od 2. do 5. lipnja. Pred nama je i 25. travnja ekipno prvenstvo, najvjerojatnije u Zagrebu. Žalosti me što smo zbog pandemijskih razloga morali reducirati nastupe naših paraatletičara izvan Hrvatske kako bismo prevenirali moguće oboljenja od covida - kazao je izbornik Sedić dodavši kako će hrvatske boje u Tokiju braniti deset paraatletičara.

 

Hina

 

Povezane vijesti