VESLANJE Sinkovići zlatni u Italiji

Sinkovići su tako osvojili svoju petu europsku titulu i treću u disciplini dvojac bez kormilara, u kojoj nastupaju u posljednjih pet sezona

Valent i Martin Sinković 2015. godine.

 

Hrvatska posada u dvojcu bez kormilara Valent i Martin Sinković osvojili su zlatno odličje na Europskom veslačkom prvenstvu u talijanskom Vareseu.

Braća Sinković su krenuli prvom snagom i odmah poveli, te stekli veliku prednost od 15-tak metara na prvom kilometru staze. Nakraju su uvjerljivo slavili u vremenu od 6:23.47 minuta ispred Talijana i Srba.

- Fenomenalna utrka i predivno je opet biti europski prvak nakon prošle godine kada su nas Rumunji iznenadili. Olimpijska je godina i jedva čekamo nove utrke, pogotovo povijesni, prvi Svjetski kup u Zagrebu - kazao je Valent Sinković.

- Imali smo odličan osjećaj protekla tri, četiri tjedna i ovo je bila baš dobra utrka. No sezona je tek počela, a znamo što nam je cilj - olimpijsko zlato u Tokiju - izjavio je Martin Sinković.

Sinkovići su tako osvojili svoju petu europsku titulu i treću u disciplini dvojac bez kormilara, u kojoj nastupaju u posljednjih pet sezona.

U ženskom dvojcu bez kormilara sestre Josipa i Ivana Jurković bile su u finalu pete, kao i Damir Martin u finalu samca.

 

Hina

 

Povezane vijesti